4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Milli egemenlik çoşkusu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclisin 85. açılış yıldönümü ve 2005 Milli Egemenlik Yılı Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Milli Egemenlik Halk Konseri"ne katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konsere, TBMM Başkanı Bülent Arınç, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Manisa Valisi Orhan Işın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, AKP Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Turgut, CHP İzmir Milletvekilleri Türkan Miçoğulları, Bülent Baratalı ile binlerce İzmirli katıldı.

Konserde ilk olarak sahne alan Alişan, en güzel şarkılarıyla geceye katılanları coştururken, bugünün aynı zamanda kendisinin doğum günü olduğunu ve 30 yaşına bastığını söyledi. Sahnede şarkı söyleyen Alişan’ın yanına gelmeyi başaran Melek Komas isimli genç kız ise, hem Alişan’la dans etti hem de uzun süre genç türkücüye sarıldı. Alişan’ın ardından sahne alan Muazzez Ersoy ve Funda Arar da, severek dinlenen şarkılarını İzmirliler için söyledi. Bu sırada sahneye gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, dünyanın ve Türkiye’nin göz bebeği İzmir’de milli egemenliğin 85. yılını daha büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Bülent Arınç, "Ankara, İstanbul, Adana, Konya ve Eskişehir’den sonra İzmir’de konserimizi gerçekleştirmiş oluyoruz, daha sırada Trabzon, Edirne, Diyarbakır ve Van da bulunuyor. Geriye baktığımızda şan ve şeref dolu bir tarih görüyoruz. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarıyla İstiklal Savaşı’nı kazandılar ve Cumhuriyeti ilan ettiler. O gün mecliste toplananlar ortak bir iradeyle bizi güçlü bir devlet haline getirmek için azmettiler. Egemenliğin millette oluşunu hiç bir zaman unutmamalıyız. İlk kurşunun atıldığı İzmir’in bu coşkuyu büyük bir hararetle kucakladığını görüyoruz. Meclisimiz size güveniyor, siz de meclisimize güvenin. Sizin huzurunuz, refahınız ve mutluluğunuz için çalışıyoruz. Her zaman el ele vererek ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından hazırlanan havai fişek gösterisi ise geceye renk katarken, TBMM Başkanı Arınç, geceye emeği geçenlere plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 02:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?