4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Milli Tekvandocu intihar etti!

Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu Kartal Öngel (26), Karşıyaka'daki evinde, av tüfeğiyle intihar ederek yaşamına son verdi. Herhangi bir not bırakmayan Kartal Öngel'in ölümü, yakınlarını yasa boğdu.

Edinilen bilgiye göre olay, Karşıyaka 1747 Sokak 30 numaradaki Gülhan Apartmanı'nda meydana geldi. Celal Bayar Üniversitesi, Spor Akademisi Beden Eğitimi Öğretmenliği'nden mezun olan Kartal Öngel, henüz belirlenemeyen bir nedenle bunalıma girdi. Evde yalnız yaşayan Kartal Öngel, av tüfeğini başına dayayıp tetiğe bastı. Oturduğu kanepeye kanlar içinde yığılan Kartal Öngel, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu Kartal Öngel'in cesedi, olaydan bir gün sonra dün akşam saat 21.00 sıralarında, üst katta oturan dedesi Ali Kopar tarafından bulundu. Torunundan haber alamayan Kopar, zile basmasına rağmen kapı açılmayınca şüphelendi. Bunun üzerine üst katın balkonundan arka bahçeye geçip açık olan pencereden içeri giren Ali Kopar, torununun kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Durumu polise haber veren Ali Kopar, "Torunum bir gün önce saat 19.00 sıralarında eve gelmişti. Daha sonra aradan 24 saat geçmesine rağmen, kendisinden hiçbir haber alamadım. Normalde her gün görürdüm. Şüphelenip içeri girdiğimde gördüklerime inanamadım" dedi.

Annesi öldükten sonra yalnız yaşamaya başlayan Kartal Öngel'in, kız arkadaşıyla problemleri olduğunu belirleyen polis ekipleri, intihar olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Çiğli Belediye Spor ve Ege Tekvando Merkezleri'nde çalışan Kartal Öngel, 1999 yılında Türkiye Şampiyonu, 1995 yılında ise Rusya'da düzenlenen turnuvada Avrupa 2.'si olmuştu. Kartal Öngel'in, çeşitli yıllarda Türkiye ikinci ve üçüncülükleri de olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 13:28:58
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 17:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mestan m. IP: 188.98.252.xxx Tarih : 8.01.2011 02:53:39

bu haberi duydugum da sok icersine girdim.ben cok sevdigim bir kardesimi kaybettim,ben almanya dan yaziyorum tae kwon do arkadasimdi,ne yazacagimi bilemiyorum su an ,Allah kardesimin mekanini cennet eylesin Ailesine sabirlar diliyorum her yerde kartal kardesimi ariyordum ,izmirde onu ziyaret edebilmem icin,su an yazarken icin yaniyor ne yazacagimi bilemiyorum ,AILESINE SABIR KARDESIMIN MEKANI CENNET OLSUN...