26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Milyon dolarlık kaçaklar teslim oldu

Antalya'da , çalıştığı bankanın 1 milyon 357 bin dolarını alarak eşiyle birlikte kayıplara karışan bankacı F.E., İzmir'de polise teslim oldu.

Bir bankada müşteri ilişkileri yöneticiliği yapan 35 yaşındaki F.E., 11 Kasım günü ABD'de yaşayan bir müşterinin bankaya gelmesinin ardından rahatsızlandığını öne sürerek bankadan ayrıldı. Yakınları, 4 gün boyunca kendisinden haber alamadıkları bankacı F.E ve eşi S.E için polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Antalya polisi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, F.E.'nin çalıştığı bankada da inceleme yapıldı.

İncelemenin ardından F.E.'nin işlem yaptığı hesaplardan birinden 1 milyon 357 bin doların çekilerek zimmete geçirildiği, bu hesabın ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T.'ye ait olduğu belirlendi. Parasını çekmek için 11 Kasım günü bankaya gelen M.T.'yi gören F.E.'nin de bu nedenle rahatsızlanmış gibi yaparak şubeden ayrıldığı ortaya çıktı.

PARANIN TAMAMINI HARCADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Bankacı F.E. ve birlikte kaçtığı eşi S.E.'nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatan Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, çift ile bugün temas kurdu. Avukatları Fatih Ardıç aracılığıyla F.E.'ye ulaşan polis, çiften teslim olmalarını istedi.

Paranın tamamını harcadığını söyleyen F.E. İzmir'de olduklarını ve akşam saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olacaklarını bildirdi. Daha sonra bankacı F.E ve eşi S.E. saat 19.00 sıralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Antalya polisinden özel bir ekip, bankacı ve eşini teslim almak üzere İzmir'e hareket etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 09:40:32
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 09:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?