26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Minibüsçü cinayetine 15 yıl hapis

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde geçen yıl minibüs şoförleri arasında çıkan kavgada Abdurrahim Yeşildallar'ı av tüfeğiyle öldürüp, bir kişiyi de bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Süreyya Bayrak, ‘suçu haksız tahrik altında işlediği’ gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl haziran ayında, aralarında husumet olduğu belirtilen iki minibüsçü grubu arasında kavga çıktı. Kavgada Abdurrahman Yeşildallar (23) av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, 3 kişi de yaralandı. Yeşildallar'ı öldürdüğü, Mehmet Beşir Uçaroğlu'nu yaraladığı belirlenen Süreyya Bayrak tutuklandı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Süreyya Bayrak hakkında mübebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kavgaya karışan Feridun Güner ile Mustafa Bayrak da sanıklar arasında yer aldı.

Karar duruşmasına tutuklu sanık Süreyya Bayrak getirilirken, tutuksuz yargılananlardan Mustafa Bayrak ile tarafların avukatları hazır bulundu. Diğer sanık Feridun Güner ise duruşmaya gelmedi. Süreyya Bayrak'ın avukatı, müvekkilinin, minibüsçüler arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken Abdurrahim Yeşildallar tarafından bacağından bıçakla yaralandığını öne sürdü. Avukat, Bayrak'ın daha sonra elindeki pompalı tüfekle havaya ateş ettiğini, ancak silahın ateş almadığını, bu sırada maktulün arkadaşlarının, Süreyya Bayrak'ın elindeki silahı aldığını idida etti. Yeşildallar'ın kavga sırasında kendi arkadaşları tarafından vurularak öldürüldüğünü ileri süren avukat, müvekkilinin beraatini talep etti. Sanık Süreyya Bayrak da tetiği kendisinin çekmediğini iddia ederek, “Abdurrahim Yeşildallar'ı, arkadaşı Feridun Güner öldürdü” dedi.

HAFİF TAHRİK İNDİRİMİ

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti Süreyya Bayrak'ı, Abdurrahim Yeşildallar'ı kasten öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Eylemin haksız tahrik altında işlendiği kanaatine varılarak ceza 18 yıl hapse indirildi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alan mahkeme, cezayı 15 yıl hapse düşürdü. Sanığa, Mehmet Beşir Uçaroğlu'nu hafif yaralamaktan da 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Kavgaya karışan minibüs şoförlerinden Feridun Güner 7 ay 15 gün, Mustafa Bayrak da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:14:16
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 15:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?