19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Minik bayrama yaşıtından şifa

İzmir Tepecik Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden 10 yaşındaki T.K.'nın organları, hastalara şifa oldu.

T.K.'nın karaciğeri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer bekleyen yaşıtı Bayram Bayındır'a nakledilirken, iki böbreği Tepecik Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde uygun hastalara takıldı.

Oğluna dört ay önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 11 yıllık evli ve iki çocuk annesi Nezahat Bayındır, "Oğlumun iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu öğrendik. Bunun üzerine eşim ve ben gönüllü olduk. Ancak yapılan testlerden olumlu sonuç alınamadı. Tek umudumuz kadavraydı. Doktorlarımız uygun organın bulunduğunu söylediklerinde dünyalar bizim oldu" dedi. Organ bağışında bulunan aile sayesinde oğlunun iyileşeceğini anlatan Nezahat Bayındır, şöyle konuştu: "Kendileri oğlumuzla yaşıt oğullarını kaybetti. Acıları çok büyük. Ancak bağışladıkları organlar sayesinde Bayram gibi organ bekleyen hastalar şifa bulmuş oldu."

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil, Doç.Dr.Murat Kılıç, Yrd.Doç.Dr. Murat Sözbilen ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?