19
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Minik Melis'e ilik bulundu

İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası 7 yaşındaki Melis Akbaş'a, Dünya Kemik İliği Bankasından uyumlu donör bulunduğu ve gelecek ay nakledileceği bildirildi.

Melis'in babası Bahadır Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, donörün ABD'de yaşadığını söyledi. İliğin, Melis'e yüzde 90 oranında uyumlu olduğunu ifade eden Akbaş, şu anda ileri tetkiklerin yapıldığını belirtti.

"Sorun çıkmazsa Melis aralık ayı ortasında ameliyat olacak" diyen Akbaş, uyumlu donörün bulunduğu haberinin eşini ve Melis'i de çok mutlu ettiğini kaydetti.

Akbaş, "Daha önce Almanya'da uygun donör bulunmuştu ama onda sorun yaşamıştık. Benzer bir sorun yaşamak istemiyoruz. Sosyal medya Melis'e destek konusunda çok etkili oldu" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy da Melis'in sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu söyledi.

Almanya'daki bir vericinin liste dışı kalmasının arından kemik iliği arayışının sürdüğünü, son olarak onda dokuz uygunluk sağlanan bir vericiye ABD'de rastlandığını anlatan Akbaş, "Konfirmasyon testleri Türkiye'de yapılacak. Bu işlemin hızlanması için ilik ve dokuyu bekliyoruz. Testlerde onda dokuz uygunluk tespit edilirse aralık ayı başında ya da ortasında ameliyata alınacak. Her cerrahi girişimin riskleri vardır. Tabii ki kemik iliği naklinin de riskleri var ama en köklü ve radikal çözüm ameliyatın gerçekleştirilmesidir. Biz testlerde onda dokuz oranında uygunluk sağlayacağını düşünüyoruz."

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası 7 yaşındaki Melis Akbaş'a uygun kemik iliği bulunması için geçen ay gönüllülerce sosyal medyada kampanya başlatılmıştı. 

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 16:06:24
Güncelleme :7 Kasım 2013 Perşembe 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?