8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Minik öğrenciler sandık başına gitti

İzmir Özel Tevfik İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören minik öğrenciler, okul başkanı ve meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitti. 

Okul Meclisi'ni demokratik değerler ışığında oluşturmak isteyen okul yönetimi, kapalı oy kullanma yöntemi ve 6 öğrencinin aday olduğu sistemle demokrasiyi okullarına taşıdı. Minik ellerine mühür alan öğrenciler, her bir adayın fotoğrafının bulunduğu pusula kağıdından istedikleri adaya 'evet' mührünü basarak tercih haklarını kullandı. 

Öğretmenlerin oluşturduğu seçim kurulu kararları gereği aday öğrenciler seçmenlerine promosyon veremezken, ütopik vaatlerde bulunmaları da yasaklandı. Aday öğrenciler, belirlenen tarihlerde arkadaşlarına seçilmeleri halinde neler yapacaklarını, okullarına nasıl yenilik getireceklerini anlatarak oy toplamaya çalıştı. 

Kantin fiyatlarını düşüreceklerini, serbest kıyafet getireceklerini, daha çok gezi ve daha çok spor faaliyeti ile hayvan barınağına yeni hayvan getirmek gibi hedefler koyan adaylar arasında seçim yapan 480 öğrenci, etrafı perdeyle kapatılmış olan odada ellerindeki pusulalarda ismi ve fotoğrafı yer alan öğrenciye 'evet' mührünü bastı. 

Okul başkanlığına aday olan öğrencilerden Ege Tombul, okullarında yapılan seçimin ülke genelinde yapılan seçimle benzer yanlarının bulunduğunu, ancak siyasetçilerin verdiği taahhütleri yerine getirmediğini, eğer seçilirse kendisinin verdiği sözleri yerine getirmek için elinden geleni yapacağını belirtti. 

İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu Müdürü Ünal Bozkurt ise, öğrencileri demokratik hayata alıştırmak ve uygulamalı olarak göstermek için böyle bir yöntem bulduklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 12:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?