27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Minikler kamera başında

Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesinde açılan yaz okulunda öğrenciler, kamera ile tanışıp, stüdyo keyfi yaptı. Plastik sanatlar, müzik, İngilizce, spor ve yüzme derslerinin yanı sıra bu yıl öğrenciler TV Okulu'nda da öğrenim görüyor.

Amacı kültür-sanatın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi olan SKSF her geçen gün yeniliklerle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Dinlen-Eğlen-Öğren sloganı ile açılan Yaz Okulu tüm hızıyla başladı. Sabah SKSF'ye gelen öğrenciler müzik eşliğinde sabah sporunu yaptıktan sonra bol enerjili bir kahvaltı yapıyorlar. SKSF'nin bünyesinde Yüzme Havuzu'nun tadını çıkaran öğrenciler, resim, seramik, müzik, satranç, yaratıcı drama, dans, ağırlıklı İngilizce kursları derken, basketbol, voleybol, futbol, atletizm, masa tenisi, badmington gibi spor dallarında ter atıyorlar Bu arada Yaz Okulu'nun bu yıl uygulanacak yenilikler arasında Dahi Çocuk Programı, Sinema, TV Okulu, görsel okuma yer alıyor.

Yoğun bir eğitim yılının yorucu çalışma temposu sonrası SKSF Yaz Okulu'na başlayan öğrenciler, eğlenerek, spor yaparak kültür ve sanatın her dalında eğitim alıyorlar. Bu yıl ilk kez Yaz Okulu öğrencilerine de açılan TV Okulu'nda kameralarla ve stüdyo ile tanışan çocuklar bu dersin hiç bitmesini istemediler. Kameralardan arkadaşlarını kadrajlayan ve çekimin nasıl olduğunu gören öğrenciler
Kurslarda serbest çalışma ortamı yakalayan öğrenciler, her türlü sanat tekniklerini kendi yetenekleri ile birleştirip uyguluyorlar. Deneyimli müzik öğretmeninden vurgulu çalgı kursları alan ve koro çalışması yapan öğrenciler solo çalışmalar da gerçekleştiriyorlar.

Kurucu Müdür Süleyman Can, SKSF'nin hizmete girmesinden bu yana verdiği eğitimle İzmir'de haklı olarak bir misyon üstlendiğini belirterek, "Çocukların sıkılmadan, eğlenerek, spor yaparak, yüzerek vakit geçirmelerinin yanı sıra beceri ve yeteneklerinin de ortaya çıkarıldığı plastik sanatlar ve İngilizce kurslarının yanı sıra bu yıl ilk kez Dahi Çocuk Programı, Sinema, TV Okulu ve görsel okuma programları da uygulanıyor" dedi

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?