3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Mitinge yağmur darbesi

KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingine yağmur damga vurdu.

Alsancak Gündoğdu meydanı gün içinde erken saatlerde büyük bir kalabalığa sahne olurken, ilerleyen saatlerde başlayan sağanak yağmur Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye gelen vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Günler öncesinden hazırlanan afişlerle duyurulan mitinge 1 milyon kişinin geleceği söylentileri yapılırken mitinge katılımın düşük olması CHP cephesi tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, yağan yağmurun mitinge gelen vatandaşları evlerine dönmeye mecbur bıraktığı görüldü. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek amacıyla çevre illerden gelen vatandaşlar ise daha zor durumda kaldılar. Kılıçdaroğlu'nun miting alanına gelmesiyle şiddetlenen yağmur altında uzun süre bekleyen vatandaşlar bir taraftan destek

verirken diğer taraftan yanlarında getirdikleri bayraklar ve poşetlerle kendilerini yağmurdan korumaya çalıştılar. Kılıçdaroğlu konuşma yaptığı esnada miting alanını terkeden bazı vatandaşlar, "Bugün liderimizi desteklemek için buraya geldik. Fakat saatlerdir bekliyoruz. Miting geç başladı, yağmur da bastırınca dayanamadık. Mecburen evlerimize dönüyoruz. Seçimlerde CHP kazanacak kimse bundan şüphe etmesin" diye konuştular.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingi, İzmirli davulcular tarafından da oldukça yakından takip edilirken, umduğunu bulamadıklarını belirten davulcular yoğun yağıştan şikayet ettiler. Kalabalığı coşturmak için mitinge geldiklerini fakat umduklarını bulamadıklarını belirten davulcular, "Yağmur yüzünden pek fazla iş çıkmadı. Umduğumuzu bulamadık. Bir milyon kişinin geleceği söylenirken çok daha az insan vardı. Bu sebeple ekmek paramızı çıkaramadık" diye konuştular. Mitingin yapıldığı Gündoğdu meydanının sahil

şeridi de çevre il ve ilçelerden gelen teknelerle dolarken son derece renkli görüntüler ortaya çıktı. CHP bayrakları ve hazırladıkları afişlerle teknelerini donatan vatandaşlar seslerini Kılıçdaroğlu'na duyurabilemek için yoğun çaba sarfettiler.

Öte yandan mitingin bitmesiyle birlikte kalabalığın İzmir trafiğini felç ettiği görüldü. Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde yürüyen bir grup CHP'li vatandaş caddenin sonundan karşıya geçmeyerek yolu kapattı. CHP'li vatandaşlar caddenin ortasında slogan atarken emniyet güçleri yaşanan olaya müdahale etmek zorunda kaldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ
KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ
KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ
KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ
KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MİTİNGİNE YAĞMUR DARBESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 20:39:01
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 23:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan kamil güngör IP: 78.171.151.xxx Tarih : 28.05.2011 23:23:31

İZMİRİN HAVASI SUYU FARKLI  İZMİRİN İNSANI akpye KARŞI