5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

MMO stajın önemine dikkat çekti

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından, "Lisans eğitiminde teoriden pratiğe ilk adım: Staj" konulu bir seminer düzenlendi.

Yerel Öğrenci Kurultayı olarak organize edilen toplantıda, Prof. Dr. Ali Güngör, öğrencilere "Staj dönemini iyi değerlendirin. Stajda bakan göz olmalısınız. Zamanınızı boşa geçirmemelisiniz" dedi.

Seminer, Prof. Dr. Ali Güngör başkanlığında, Endüstri Mühendisi Ogün İstanbul (Atay Holding), Bahar Er (BOSCH), Başak Ertaş Gödek (Delphi Packard) ve Ege Üniversitesi (E.Ü.) Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi B. Özkan Karaoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.
Seminerde, stajyerin gelecekte iş yaşamındaki önemi, Avrupa’da staj yeri statüsü ve endüstriyel işlevi, firmaların stajyerlerden beklentileri, stajyer seçim kriterleri, staj çalışmaları, öğrencilerin stajdan beklentileri ve yaşanan sorunlar ele alınarak incelendi.

İlk konuşmacı olarak söz alan E.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Güngör, öğrencilerin staj ile ilgili olanakları iyi değerlendirmelerini, staj yeri seçiminde seçici olmalarını ve staj yapmış olmak için staj yapmamalarını söyledi. İş hayatına geçişi sağlayacak bu süreçte başarılı olabilmek için öğrencilere "Stajda bakan göz olmalısınız, zaman geçirmemelisiniz" diye öğüt verdi.

Stajın öğrencilik ile iş hayatı arasında bir süreç olduğu, bu risksiz ortamda öğrencilerin artılarını ve eksilerini görerek hatalarını telafi edebilecekleri, bu yüzden stajın hem öğrenciler hem de firmalar için önemli olduğu belirtildi. Delphi Packard İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Ertaş Gödek, stajyerleri mühendis seçer gibi seçtiklerini, stajyerin gelecekte şirketlerinde çalışabilecek kapasitede olup olmadığını düşünerek, stajyerin ne öğrenmek istediğini ilk referansta anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Gödek, öğrencilerin yabancı dilini geliştirmesini ve staj sürecinde etkin ve iyi bir iletişimci olmalarını belirterek, "Her bir stajyer bizim çalışanımızdır. Arkadaşlarımız yeni bir mühendis gibi işe başlar. Bu doğrultuda stajyerlerin şirketimiz ile paralel bir dünyaya sahip olmasını isteriz" dedi.

izmir
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?