4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Molotoflu kutlama!

İzmir’de DEHAP, EMEP, SDP, ESP gibi siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları çerçevesinde, meydana sokulmak istenirken, güvenlik çemberinden geçirilemediği için çöp kutusuna atılan 9 şişe molotof kokteyli ele geçirildi.

Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen ve bin 800 polisin görev aldığı mitinge yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Abdullah Öcalan posterlerinin ve yasa dışı KONGRA-GEL örgütüne ait bayrakların açıldığı kutlamalarda, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Halayların çekilip, şarkıların söylendiği kutlamalarda, DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yurtsever, partililer ile vatandaşlar hazır bulundu.

Ömür boyu hapse mahkum edilen terörist başı Abdullah Öcalan’ın tecrit altında olduğunu kaydeden Yurtsever konuşmasında, "Yakınları ile görüştürülmemektedir, tecrit ve izolasyon insan haklarına aykırıdır. Bu tecrit ve izolasyon devam etmektedir ve bu durum toplumsal gerginlik yaratmaktadır. Hükümetin, hukuka uygun ve toplumsal gerginliği azaltmak konusunda kararlar almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan belediye çöpçüleri Cumhuriyet Meydanı’na girişteki çöp konteynırında kullanılmaya hazır durumda çanta içerisinde 9 şişe molotof kokteyli buldu. Çöpçülerin polise haber vermesi sonucu ele geçirilen molotof kokteyllerinin, göstericiler tarafından kutlama alanına sokulmak istendiği ancak güvenlik aramaları nedeniyle alana sokulamadığı, bu nedenle çöpe atıldığı öğrenildi.

Saat 11.00’de başlayan kutlamalar, 16.00 sıralarında olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 03:26:05
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 17:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?