26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Moskova'daki şantiyesine gidiyordu

Moskova-Perm seferini yaparken düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Türk mühendis Levent Nuri Koçak'ın, inşaat şirketi Ant Yapı tarafından Perm'de yürütülen konut projesinin müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.


3 yıldan beri devam eden projenin müdürlüğünü yapan 54 yaşındaki Levent Nuri Koçak'ın, bir süre önce tatile çıktığı ve birkaç gün önce Türkiye'deki ailesinin yanından döndüğü, Moskova'dan Perm'deki işine gitmek için bindiği uçakta hayatını kaybettiği kaydedildi. Mesai arkadaşları, Koçak'ın pazar gecesi şirketin Moskova'daki şantiyesinde bulunduğunu ve Rusya saatiyle 01.00'de hareket edecek uçağa gecikeceği korkusuyla şantiyeden apar topar ayrıldığını belirtti. Mesai arkadaşlarına

"Uçağa geç kalmayayım
Daha çok görüşürüz" diyerek veda eden Koçak'ın, Rusya'da 10 yıldır çalıştığı öğrenildi. İnşaat mühendisi Koçak'ın daha önce Libya ve Türkmenistan'da görev yaptığı da ifade edildi. Koçak'ın mesai arkadaşlarından biri Rusya'da yayın yapan Türkçe internet sitesi "Turkrus.com"a yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye tatile gitmişti. Eşi ve 2 oğluyla tatil yapmıştı. Ailesi Türkiye'de kalıyordu. Kendisi Türkiye'den yeni dönmüştü ve Moskova'dan Perm'e işbaşı yapmak için gidiyordu. Acımız büyük. Şu an yakınlarını bekliyoruz. Kendisi tüm mesai arkadaşlarının büyük sevgi ve saygı duyduğu, çok değerli bir insandı. Herkesin başı sağ olsun" dedi. Diplomatik görevde bulunan babasının memuriyeti sırasında ABD'de doğan, ilk ve orta öğrenimini de burada gören Koçak'ın, Türkiye'ye hem tatil, hem de üniversiteyi kazanan oğullarından birinin kaydında hazır bulunmak için gittiği öğrenildi. Koçak'ın Ankaralı olduğu, eşi ve 2 oğlunun İzmir'de yaşadığı ifade edildi. Uçak kazasında hayatını kaybeden Levent Nuri Koçak, Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası'na kayıtlı olduğu 1979 yılında Ankara Devlet Mimar Mühendis Akademisi'nden mezun olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?