9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Motosikletli kapkaça darbe

İzmir'de son bir ayda kapkaç olaylarında kullanılan 243 motosiklet ele geçirildi. 

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 5 bölgede yaklaşık 1 ay içerisinde kurulacak olan 20'si motosikletli, 180 sivil sokak timlerinin daha etkin şekilde çalışarak kapkaçın önüne geçmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kurulan sivil motorize sokak timlerinden Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru sorumlu olacak. Çapkın'ın verdiği talimatlar doğrultusunda, son 1 ay içinde özellikle plakasız motosikletli kişilere yönelik olarak sıkı kontroller yapılmaya başlandı. 

1 ay içinde kurulacak olan sivil motosikletli timler, göreve gelene kadar yapılan çalışmalarda devriye gezen ekiplerin şüpheli gördükleri motosikletleri durdurup kontrol ettikleri, "dur" ihtarına uymayanları ise kovalamaca sonucunda yakalayarak inceleme altına aldıkları bildirildi. Geçici tedbir çalışmaları kapsamında kapkaçın yoğun olduğu Konak'a bağlı Güzelyalı, Hatay, Karabağlar, Basın Sitesi, Yeşilyurt ve Eskiizmir bölgelerinde 8'i motosikletli Yunus Timleri olmak üzere 25 polis ekibinin son 15 gün içinde yaptığı çalışmada 17 kapkaç zanlısını yakalanırken, 51'i plakasız, 13'ü de çalıntı toplam 75 motosiklet ve 13 çalıntı otomobil ele geçirildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri ise son 1 ay içinde 33 kapkaç olayını aydınlatırken 22 zanlı yakalandı. Bunlardan 15'i tutuklandı. Durumu şüpheli görülen motosikletler üzerinde yapılan operasyonlarda ise Konak da dahil olmak üzere İzmir genelinde 197'si plakasız, 35'i çalıntı ve 11'i üzerlerindeki şüpheliler tarafından terk edilen toplam 243 motosiklet ele geçirildi. 1 ay içinde hizmete başlayacak olan sivil motosikletli timlerde görev alacak olan personelin eğitimlerinin de tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, kapkaça karşı kurulacak olan ve kendi sorumluluğundaki özel birimde 15 terör ekibi, 145 asayiş ekibi ve 20 sivil motorize tim olmak üzere 180 ekibin görev alacağını belirtti. 

Vatandaşların asla umutsuzluğa kapılmamalarını isteyen İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Yaptığımız sistemli çalışmaların rayına oturmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde daha güzel sonuçlar almaya ve daha etkin çalışmaya devam edeceğiz. Artık vatandaşlarımız ister gece, ister gündüz sokaklarda rahatlıkla huzurlu bir şekilde gezebilecekler. Kimsenin korkmasına gerek yok" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 10:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?