9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Motosikletli kapkaççılar yakalandı

İzmir'in Güzelyalı ve Hatay semtlerinde son günlerde çok sayıda kapkaç olayına karıştıkları öne sürülen motosikletli 4 genç, polisin kovalamacası sonucu yakalandı.

Son dönemlerde Hatay, Güzelyalı başta olmak üzere Basın Sitesi, Yeşilyurt, Göztepe, Küçükyalı semtlerinde motosikletli kişilerce art arda kapkaç yapılması üzerine, polis belirlenen eşkaller doğrultusunda özel çalışma başlattı.

Bu sırada, aranan zanlılardan 2'sinin Güzelyalı semti Mithatpaşa Caddesi'nde Derya Türköz'ün cep telefonunu alarak, motosikletle kaçmaya başladıkları bildirildi. Bunun üzerine, bölgede görev alan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, zanlıların peşine düştü.

Ekiplerin Güzelyalı bölgesine kayması üzerine, yine motosikletli 2 kişi, bu kez Hatay semti İnönü Caddesi'nde Yusuf Fırat'ın cep telefonunu alarak kaçtı. Ekipler, bu bölgeye gönderildi.

POLİSLERDEN KAÇAMADILAR

Farklı yöne kaçan kapkaççıların peşine düşen polisler, yaklaşık 15 dakikalık kovalamaca sonunda, girdikleri çıkmaz sokakta motosikletlerini bırakarak apartman merdiven boşluklarına saklanan A.K. (20) ve E.B'yi (17) yakaladı. Motosikletleriyle kaçmaya çalışan diğer zanlılar G.T. (17) ile R.Y. (20) de yakalandı.

İki olayda çalınan cep telefonları E.B'nin üzerinde bulundu, R.Y'nin üzerinde ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Zanlıların kullandığı motosikletlerin de çalıntı olduğu belirlendi.

Emniyet yetkilileri, arka arkaya yaşanan ve farklı kişilerce yapılan 2 kapkaçta çalınan cep telefonlarının bir kişinin üzerinde bulunmasının, zanlıların planlı şekilde ve birlikte çalıştıklarını ortaya koyduğunu belirttiler.

50'Yİ AŞKIN SUÇ KAYDI VAR

Zanlılardan E.B'nin poliste 50'yi aşkın suç kaydı bulunduğu ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı tespit edildi. A.K'nin 11 ayrı olaya karıştığı gerekçesiyle R.Y. ve E.B'nin de çeşitli suçlardan arandığı belirlendi.

Zanlılar, haklarında işlem yapılması ve diğer olayların mağdurlarına teşhis için gösterilmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.


a.a
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 10:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?