2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

MS hastası babanın yaşam savaşı

İzmir'in Balçova ilçesinde multipl skleroz (MS) hastası olan Halil Dağdelen, eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Üç çocuk sahibi olan yatalak durumdaki 40 yaşındaki Halil Dağdelen, eşinin yardımıyla hareket edebiliyor. Eşi Dilek, çocukları Gamze (12), Ahmet (11) ve Merve (5) ile birlikte iki odalı bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Dağdelen, MS hastalığına 18 sene önce yakalandığını ifade etti. Dağdelen, "İnşaatlarda demir işçisi olarak çalışıyordum. Eğilip kalkarken belim ağrımaya başladı. Yürürken kendime hakim olamıyordum, bacaklarım birbirine çarpıyordu. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Araştırmalardan sonra MS hastası olduğumu söylediler" dedi.

Hastalığın ilerlemesiyle önce tek, ardından çift bastonla yürümeye başladığını anlatan Dağdelen, "Tedavi için hastane hastane dolaştım, fakat teşhisini bile koyamadılar. Şu anda yatalak durumdayım, evden çıkamıyorum. Ellerimi kollarımı oynatamıyorum. Hastalığım önce ayaklarımda uyuşma ve karıncalanma hissiyle ortaya çıktı. Zamanla ayaklarımı taşıyamaz olup, şiddetli ağrı ve sızı sonucu koltuk değneklerine bağlı kaldım" diye konuştu.

Malulen emekli olmak için Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor alması gerektiğini ifade eden Dağdelen, "Hastaneye gittim, rapor için yatmam gerektiğini söylediler fakat yatak olmadığı için yatamıyorum. Bir an önce raporu alıp geçimimiz için emeklilik maaşı bağlanmasını istiyorum. Herhangi bir işte çalışamadığım için ailemin geçimini sağlayamıyorum. Devletimden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli uzatılmasını istiyorum" dedi. - 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 18:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?