8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Mühendislerden 'Çevre günü' açıklaması

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi İkinci Başkanı Doç. Dr. Tanay Birişçi Yıldırım, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, dünya kaynaklarının sınırlı olduğunu ve en ileri teknolojilerin bile yeryüzü kaynaklarını arttırmaya yetemeyeceğini belirtti. 

Ekolojinin kendi içinde oluşturduğu olağanüstü dengenin bazı hırslar adına yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, "Biz peyzaj mimarları olarak Dünya Çevre Günü'nü doğruları söyleme ve insanımızı bilinçlendirme günü olarak görüyoruz. 

Biz sanayileşmenin getirdiği sera gazlarının atmosferimizi kirletmesine, çöp dağlarının bombalara dönüşmesine, sulak alanlarımızın yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Daha temiz bir dünya için herkesi göreve çağırıyoruz" dedi. 

Tüketilen doğal kaynakların uygun koşullarda kendilerini yenileyebileceğini belirten Doç. Dr. Yıldırım, "Ancak bu durum insanın ve üretilen politikaların doğaya fırsat tanımasıyla gerçekleşebilir. 

Dünyanın çevresel ve diğer sorunlarının temelinde hızla artan nüfus, eğitimsizlik ve eşit olmayan gelir dağılımı yatmaktadır. Bu nedenleri ortadan kaldırmak her toplumun önde gelen amaçlarından olmalıdır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 12:24:47
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 12:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?