26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Muhtarlardan Başkan'a EXPO desteği

Demokrasi zincirinin yereldeki ilk halkasını oluşturan mahalle muhtarları, Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) yönetimine sunulmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na imzalı birer destek mektubu verdiler. 

EXPO'yu bildiklerini, bu büyük organizasyonun kente kazandırılması için Başkan Aziz Kocaoğlu'nun gerçekleştirdiği çalışmaları desteklediklerini belirten muhtarlar, bundan sonra her türlü etkinliğe de gönüllü olarak destek vermeye hazır olduklarını beyan ettiler. 

Proje başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı Yerel Gündem 21'in EXPO 2015 İzmir Çalışma Grubu ile Muhtarlar Masası'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir çalışma ile mahalle muhtarları önce tek tek ziyaret edilerek EXPO 2015 konusunda bilgilendirildi ve döküman dağıtıldı. Bu çalışmayı takiben 600'e yakın muhtar, EXPO konusunda gerçekleştirilen çalışmaları desteklediklerini, EXPO'yu İzmir'e istediklerini ve bu büyük organizasyon için her türlü çalışmayı gönüllü olarak yapmaya hazır olduklarını beyan eden birer mektubu Başkan'a ilettiler. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yerel Gündem 21 proje faaliyetleri kapsamında halk odaklı bir çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, "EXPO konusunda muhtarlarımızı bilgilendirmeyi hedefleyen bu çalışma son derece başarılı olmuştur. Muhtarlar Masamız ile işbirliği içinde yürütülen bu çalışma sayesinde, demokrasi zincirinin yerelde ilk halkası olan muhtarlarımız, sorumluluk alanlarında oturan vatandaşlarımızı EXPO konusunda daha bilinçli bir şekilde bilgilendirebileceklerdir. EXPO yarışında girdiğimiz bu son düzlükte muhtarlarımızdan, dolayısıyla temsil ettikleri İzmir halkından gelen bu destek, bu dünya organizasyonunu kentimize kazandıracağımız inancımı daha da güçlendirdi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:45:47
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 11:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?