9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Mum yakmaya çalışırken evi yaktı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, yaşanan elektrik kesintisinde mum yakmaya çalışılması sonucu çıkan yangında, 2 daire kullanılmaz hale geldi. 

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Atatürk Mahallesi Yarbay Caddesi No: 60/5'te yalnız başına yaşayan 76 yaşındaki Emine Duran isimli yaşlı kadın, 22.00 sıralarında genel elektrik kesintisi sonucu aydınlanmak maksadıyla mum yaktı. Yaşlı kadının yaktığı mumun devrilmesi sonucu, çevredeki eşyalar ateş aldı.

 Apartmanın 3. katında çıkan yangın, diğer katlara da sıçrayarak bir anda büyüdü. Çevre sakinleri hemen itfaiyeye haber verirken, Emine Duran'ın evi tamamen yandı. Üst katında oturan Mehmet Develi'ye ait ev de tüm müdahalelere rağmen yangında büyük zarar gördü ve evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yangında dumandan etkilenen Emine Duran (76), Mehmet Develi (60), Gülşen Keçe (62), Şefika Develi (52) adlı kişiler Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yangının birden büyümesiyle 2 dairenin tamamen yanmasını hayretle izleyen mahalle sakinleri ise, itfaiyeye ateş püskürdü. Uğur Tarakçı ve Feridun Kaplan isimli vatandaşlar, "Yangın çıkmasından sonra 156 Jandarma'yı ve 155 Polis İmdat'ı arayıp durumu ihbar etmemize rağmen, 110 Yangın İhbar'da karşımıza çıkan bir yetkili bulamadık. Bu yüzden yangını zamanında haber veremedik" diye tepki gösterdi. 2 evin tamamen yanmasıyla bir anda hedef olarak gösterilen itfaiye yetkilileri suçlamaları kabul etmezken, Ödemiş Belediyesi İtfaiye Amiri Şerafettin Boğaziçi, "Bize yapılan ilk ihbarda defalarca sormamıza rağmen yangının adresi tam olarak bildirilemedi. Bu yüzden gerekli müdahale zamanında yapılamadı" ifadelerini kullandı. 

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 02:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?