26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Mustafa' izdihamı

Can Dündar’ın yazıp yönettiği, Atatürk’ün yaşam öyküsüyle Milli Mücadele’yi konu alan filmin İzmir galasına ilgi büyüktü. Salon adeta doldu taştı. Kimi konuklar ayakta izledi 


Gazeteci Can Dündar’ın senaryosunu yazıp yönettiği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşam öyküsüyle Milli Mücadele’yi konu alan “Mustafa” filminin İzmir galası yapıldı.


Konak’taki Şan Sineması’nda, Esen Şirketler Grubu’nun sponsorluğunda, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın (TÜLOV) ev sahipliğindeki gösterime İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Salon doldu taştı. Konukların bir kısmı filmi ayakta izledi. Bir bölümü de içeri giremeyip geri dönmek zorunda kaldı.

‘Halk, Atasına koştu’
TÜLOV Başkanı Hakan Tartan, “Aynı ilgi İstanbul’da ve Ankara’da da yaşanmış. Bir özlem, bir heyecan, Atatürk’e bir koşu bu. TÜLOV olarak bunun için ev sahipliği yapmak istedik. Burada Atatürk’e, Atatürk’ün İzmiri’nde hoş geldin demek istedik. Gönül ister ki, Atatürk filmlerinin sayısı artsın” dedi.


Can Dündar da seyircilerin filme tepkisinin olumlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz Atatürk’ü özel hayatıyla, O’na yönelik Avrupa basınındaki eleştirilerle değerlendirirsek, (O’nun değerinden eksiltir miyiz?) kaygısı vardı insanlarda.
Öyle olmadığını, Atatürk’ü bir bütün olarak tercih ederek, O’nun daha da kıymetleştirileceğini düşünüyordum. 150 bin kişi izledi filmi. Sonuçtan çok mutluyum. Film, Atatürk’le samimiyet kurmak içindi. Liderimize ilk ismiyle hitap edecek kadar yakın hissetmek, O’na en saf haliyle ulaşmak, O’na annesinin koyduğu ismiyle hitap etmekti amacımız. Bu çağda buna daha fazla ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 09:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?