5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Nakliyecilerden hükümete uyarı

İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi üyesi yaklaşık 100 kişi Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ni protesto amacıyla eylem yaptı. Hükümeti eleştiren sloganlar atan grup, yeni yönetmelikle nakliyecilerden harç değil, haraç istediğini söyledi.

İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup hazırlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ni protesto etti. Basın açıklamasında hükümetin harç yerine haraç aldığını söyleyen İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, "Biz nakliyeciler olarak Türk bayrağı altında özgürce dolaşım hakkı istiyoruz. Hükümet hazırladığı Karayolları Taşıma Yönetmeliği’yle her kamyoncudan 150 milyar teminat istemektedir. Bu nasıl bir mantık ve anlayıştır. Biz hükümetin elini cüzdanına değil, vicdanına koymasını istiyoruz. Buradan Ankara patronlarına sesleniyoruz. Bizim arkamızda ordumuz var, ordumuzda siz nakliyecilersiniz. Eğer hükümet bu yönetmelikten vazgeçmezse biz ne yapacağımızı biliriz. 2 milyona yakın taşımacının ekmeğiyle oynatmayız. Bizler, ekonomi, sanayi ve turizmin can damarıyız. Biz olmazsak ekonomi olmaz" diye konuştu.

"Devlete haraç vermeyiz" sloganları atan nakliyecilere yönelik bir konuşma yapan İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Adnan Çetin de, "Bu yönetmeliği hazırlayanlar hadlerini aşarak kanunla verilmiş yetkileri kullanmaya çalışmaktadır. Bu yönetmelikle küçük işletmeleri, bireysel çalışmayı bitirmektedir. Bu yönetmelik 25 Şubat 2005 tarihinde yürürlüğe girdiğinde, onbinlerce insan issiz, yüzbinlerce kamyon sahibi sefil, bir o kadar da şirket iflas durumuna gelecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

İZMİR(İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 09:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?