9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Narkotikten uyuşturucu operasyonu

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Konak ve Bornova ilçelerinde gerçekleştirilen üç ayrı uyuşturucu operasyonunda, aralarında 3 kadının da bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ballıkuyu ve Yeşildere semtlerinde bir ailenin esrar ticareti yaptığını belirledi. Bunun üzerine "Dere" adı verilen operasyon başlatan polis, aynı aileden 5 kişiyi 4.5 kilogram esrar maddesiyle birlikte yakaladı. Yakalanan şahısların baba A.P., 8 yıl önce resmi olarak boşandığı ve birlikte yaşadığı eşi F.A., damatları A.Y., kızları B.Y. ve G.Ç. olduğu bildirilirken, bu aileyle uyuşturucu konusunda bağlantıları bulunduğu öne sürülen Ş.K., M.B.S. ve A.D. isimli şahıslarda yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen esrar maddesinin Adana'dan İzmir'e getirildiği belirtildi.
 
Eroin ticaretine yönelik olarak Pınarbaşı ve Mersinli semtlerinde gerçekleştirilen ikinci operasyonda da, alıcı kılığındaki polis ekibine 1 kilogram eroini satmaya çalıştığı ileri sürülen M.E.Ç., M.U., F.G. ve M.M. isimli şahıslar suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslardan M.U.'un (45), 600 YTL kredi kartı borcunu ödemek için bu işe girdiğini söylediği öğrenilirken, kızının yaş gününde gözaltında alındığı bildirildi. 

Kadifekale semtinde şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda da, F.K. isimli şahsın üzerinde 3 gram kokain ele geçirildi. Polisin diğer sokak çalışmalarında ise, C.K. isimli şahıstan 1 el bombası, 7.65 mm çapında 1 adet tabanca, S.Y. isimli şahıstan 8 mm çapında tabanca ve toplam 63 adet mermi, 40'ı F.N. isimli şahıstan olmak üzere de 57 meşe tabir edilen esrar maddesi ve 60 adet Extacy hap ele geçirildiği bildirildi.
 
Yakalanan toplam 16 şüphelinin "Uyuşturucu ticareti yapmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 14:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?