26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

NATO tesisinde paraşütçü alarmı

Manisa Spil Dağı'ndan havalanan yamaç paraşütçüleri Şener Aslan (30) ve Hüseyin Afşin Oral (31) rüzgarın etkisiyle 35 kilometre yol katederek İzmir'e geldi. Yaklaşık 2 saat havada kalan 2 paraşütçünün iniş yerlerini kestiremeyip Bayraklı'daki NATO Amerikan Tesislerinin tam önüne iniş yapması İzmir polisini alarma geçirdi.


Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Manisa'daki Cafe İşletmecisi Şener Aslan ve Deri Mühendisi Hüseyin Afşin Oral, kendilerinin Türk Hava Kurumu Manisa Sportif Havacılık Kulübü Derneği üyeleri olduklarını söylemeleri üzerine serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, akşam saat 16.00'da Manisa'nın Spil Dağı'ndan havalanan Şener Aslan ve Hüseyin Afşin Oral, önce şehir merkezinin üzerinde sörf yaptı. Ancak hava sıcaklığı ve rüzgarın elverişli olması nedeniyle İzmir'e doğru ilerleyen yamaç paraşütçüleri. Bornova semalarına geldiğinde tam 1900 metreye yükselmişti.
Rüzgarın etkisiyle İzmir'e kadar 35 ilometre uçan yamaç paraşütçüleri, 2 saat havada kaldıktan sonra Bayraklı'da iniş yapmak istedi. Ancak iniş yerini Meles Deltası olarak planlayan yamaç paraşütçüleri irtifa kaybederek, Bayraklı'da bulunan NATO Amerikan Tesisleri'nin giriş kapısı önüne iniş yaptı. Havadan aniden iniş yapan yamaç paraşütçülerini gören NATO Amerikan askerleri ve kapıdaki Hassas Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Telsizle merkeze anons eden polis ekipleri 'İstanbul'daki gibi bir silahlı saldırı' olabileceği düşüncesiyle acil durum anonsu yaparak takviye ekip gönderilmesini istediler. Bunun üzerine bölgedeki çok sayıda ekip olay yerine gelirken, Amerikan Tesisleri'ndeki NATO askerleri de durumu anlamak için giriş kapısına geldi. İrfifa kaybettikleri için otluk alana sert iniş yapan yamaç paraşütçülerden Şener Aslan, sol kolundan ve bacağından yaralandı.

Kendilerini karadan otomobille takip eden arkadaşları tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şener Aslan ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Bu sırada hastaneye gelen Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Şener Aslan ve Hüseyin Afşin Oral'ı ifadeleri almak üzere Bayraklı Polis Merkezi'ne götürdü. Kendilerinin Türk Hava Kurumu Manisa Sportif Havacılık Kulübü Derneği üyesi olduğunu söylemeleri üzerine Aslan ve Oral serbest bırakıldı. Bunun Manisa'da bir rekor olduğunu söyleyen Hüseyin Afşin Oral, "Manisa'dan İzmir'e 35 kilometre giderek 2.5 saat havada kalan ilk yamaç paraşütçüleri biziz. Bu bizim
en büyük hayalimizdi. Sonuç hayalimiz rüzgar ve havanın da yardımıyla gerçek oldu. Sonunda tatsız birtakım olaylar yaşasakta buna değer. NATO askerleri ve polislerin bize söyledikleri eğer tesislerin içine iniş yapsaydınız size vurabilirdik oldu. Allah bizi korudu" diye konuştu.


Manisa'da deniz iklimi hakim olduğu için bu tür uzun mesafeli uçuşların zor olduğunu belirten Şener Aslan ise "Bu bizim için iyi bir mesafe oldu. Ama irtifa kaybettiğim için sert iniş yapınca kolum ve bacağım yaralandı. NATO askerleri ve polis ekipleri ikimizi sorguladı. Ama bizim sporcu kimliğimiz ortaya çıkınca ifademizi alarak serbest bıraktılar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 12:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?