5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Naylon fatura operasyonu: 2 kişi gözaltında

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, piyasaya komisyon karşılığında naylon fatura ve sahte yazar kasa fişi sürdüğü iddia edilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mali Büro Amirliği ekipleri, Konak İlçesi’nde bazı kişilerin yeni yılın yaklaştığı günlerde yüzde 1.25 komisyon karşılığında piyasaya naylon fatura sürdüğünü belirledi.

Piyasaya naylon fatura sürdüğü belirlenen Erkan Şengül (50) ve Taşkın Tekirdağ (52) isimli şahıslarla müşteri kılığında bağlantı kuran mali polis, alacağı 2 trilyon liralık sahte naylon fişi karşılığında 25 milyar lira ödemek üzere anlaştı.

Buluşma yerinde tertibat alan polis, her iki şahsı da yakalayıp gözaltına aldı. Şahısların üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 27 değişik işyeri adına düzenlenmiş 7 bin 894 adet (589 milyar lira tutarında) sahte yazar kasa fişi, 640 milyar lira değerinde 23 değişik şirkete ait naylon fatura ve evrakları, 9 adet sahte şirket kaşesi, 1 adet sahte yazar kasa fişi ve naylon fatura hazırlamak için kullanılan bilgisayar, 2 disket ve 178 adet boş yazar kasa rulosu ele geçirildi.

Yakalanan sanıklardan Erkan Şengül’ün emekli işçi olduğu, dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarından polis kaydının bulunduğu belirlendi. Şengül’ün sorgulamasının ardından suç ortağı Taşkın Tekirdağ ile birlikte adliyeye sevkedildiği bildirildi.

izmir
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?