2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Nişanlısını bile dolandırdı

Binlerce lirayı zimmetlerine geçiren, hatta nişanlısını bile dolandıran çete lideri, suç ortaklarıyla birlikte yakalandı.

İzmir'de, cep telefonundan aradıkları özellikle yaşlı kişilere, kendilerini polis olarak tanıtarak banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığını, bu yüzden yargılanabileceğini söyleyip kandırdıktan sonra paralarını başka hesaplara aktartan 6 kişilik şebeke, polisin baskınıyla çökertildi. Şebekenin liderlerinden T.K.'nin, nişanlısı C.S.'nin de hesaplarını kullandığı ortaya çıktı.

Her gün onlarca kişiye, kendilerini polis olarak tanıtıp kandırarak dolandırıcılık yapan şebekenin son kurbanı 72 yaşındaki Y.A. oldu. Y.A.'yı arayıp polis olduklarını söyleyen kişiler, banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığını, parasını güvenli hesaba aktarması gerektiğini, aksi takdirde kendisinin de yargılanacağını söyledi. Telefonla konuştuğu bu kişilere inanın Y.A. 50 bin TL parasını dolandırıcılara kaptırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Y.A.'nın şikayetiyle polis soruşturma başlattı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Hesaptaki paranın çekildiği İzmir'deki banka şubesini belirleyen ekipler daha sonra parayı alan kişiyi de güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Araştırmalar sırasında, aynı bankanın görevlileri, benzer bir para transferinden şüphelenerek polisten yardım istedi. Banka şubesine giden polis, parayı çekmeye gelen 18 yaşındaki C.S.'nin yanındaki nişanlısının, ilk olaydan aranan zanlı olduğunu belirledi.

Operasyona başlayan İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Özgür Arslan ve ekibi, C.S., nişanlısı 24 yaşındaki T.K., kapıda gözcülük yapan 26 yaşındaki B.Ö.'yü gözaltına aldı. Bir insan kaynakları şirketinde çalıştıkları belirtilen zanlıların suç ortakları 35 yaşındaki H.D., 20 yaşındaki T.K. ile 27 yaşıdaki U.G. de yakalandı.

Zanlıların sorgularından elde edilen bilgiler ile yapılan araştırmalar sonrasında, şebekenin İzmir ayağının liderliğini T.K.'nin yaptığı, Şanlıurfa ayağı ile bağlantıyı ise U.G.'nin sağladığı saptandı. Benzer yöntemlerle, çeşitli illerdeki 5 kişinin, kendi banka hesaplarına yaklaşık 185 bin TL para aktarmalarını sağlayan zanlıların, bu paraların bir bölümünü Şanlıurfa'daki kişilere gönderdiği, diğer kısmını ise kendi aralarında paylaştıkları ileri sürüldü.

Bursa, Kocaeli, Aydın ve Ankara'daki mağdurların, hesaplarına para yatırmalarının dışında, başka şebeke elemanlarına elden para vermelerini de sağladıkları öğrenildi. Bu arada şebeke liderlerinden T.K.'nin, nişanlısı C.S.'nin banka hesabını da başkalarından para geleceğini söyleyip, kandırarak kullandığı ortaya çıktı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan T.K., kardeşi T.K., B.Ö. ve U.G., tutuklandı. H.D. ile C.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
 

...
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2011 Perşembe 11:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?