3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Ödemiş eriği piyasada

ÖDEMİŞ ERİĞİ PİYASADA

Bahar aylarıyla birlikte piyasaya çıkan yeşil erik pazarda yer aldı. Ödemiş'in Kaymakçı beldesinde yoğun olarak üretimi yapılan eriğin bu yıl biraz gecikmeli olarak piyasaya girdiğini belirten üreticiler, havadaki nem oranının önceki yıllara göre arttığına ve yeşil eriğin bir iki hafta gecikmeli olarak piyasaya çıktığını ifade ettiler. Kaymakçı'daki toptan erik pazarını ziyaret eden İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, erik üreticileri ile sohbet ederek, bu yıl yaşanan iklim koşullarından

etkilenip etkilenmedikleri konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Kaymakçılı üreticiler, döllenme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "İklim şartlarındaki değişim bizi de etkiledi. Havadaki nem oranından dolayı da erikler zamanında olgunlaşamadı ve erik piyasası gecikmeli açıldı" dediler.

İbrahim Altıntaş da, erik bahçesinde her dokuz eriğin arasında döllenme amaçlı tozlayıcı ağaçların dikilmesi gerektiğini söyledi. Yörede 'aynalı' olarak adlandırılan bu ağaçların, tozlanma etkisi yaptığını belirten Altıntaş, ilçe tarım müdürlüğünün zararlılara karşı mücadelede de çiftçilerin yanında olduğunu söyledi. 4-5 liradan açılan erik piyasasının önümüzdeki günlerde daha da canlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 12:25:05
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 16:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?