27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Ödemiş'te hava kirliliği

İzmir'in Ödemiş ilçesinde artan hava kirliliği nefes almayı zorlaştırırken göğüs hastalıklarında da artış yaşandı. 

Ödemiş'te hava kirliliğinin artması üzerine kaymakamlık ve belediye çözüm aramaya başladı. Özellikle saat 17:00 -17:30 arasında hava kirliliğinin yoğun olduğunu söyleyen yetkililer çocukların mecbur olmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. Kirliliğin her geçen gün arttığını söyleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, çözüm için gerekli yerlere müracat yaptıklarını söyledi. 

Badem, ilçenin üç tarafının dağlarla kaplı olmasından dolayı rüzgar almadığını belirterek "Linyitten çıkan bacalardaki gaz şehre kabus gibi çöküyor. Özellikle saat 17:00 den sonra herkesin bir anda soba yakmasıyla kirlilik artıyor. Artan kirlilik nedeniyle hastalıklar artıyor. İzmir'de Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 50 yatak bulunurken, Ödemiş'te 60 yatak bulunuyor. Bu da kirliliğin boyutunu bütünüyle gözler önüne seriyor. Kaymakamlığımız devreye girerek Ankara'dan mobil ölçüm cihazı istedi. Cihaz bugün gelecek ve ilçenin kirliliğini ölçecek." 

60 milyon nüfusa sahip Ödemiş'te tepeden çekilen görüntüler kirliliğin boyutunu gözler önüne seriyor. Ev ve işyerlerinde tüten bacalar kirliliği daha çok artırırken yolda yürümek ve nefes almak zorlaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 16:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?