19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Oğlu 'Lombak' okuyan anneye dava

Cezaevindeki oğluna mizah dergisi Lombak’ı gönderen anneye ‘yasak eşya sokmak’tan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı 


İzmir'de  Emekli Sandığı patlamasıyla ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanarak Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne konulan İzmir Gençlik Derneği Başkanı Ümit Çobanoğlu’nun annesi Gülbanu Çobanoğlu’nun Lombak Dergisi’ni oğluna vermek istemesi, hakkında dava açılmasına neden oldu. Anne Çobanoğlu cezaevinde bulunan oğlunun moralini yükseltmek için evde bulunan karikatür ve mizah dergisi Lombak’ı da diğer eşyalarla birlikte cezaevine götürdü. Cezaevi idaresinin yaptığı incelemede mizah dergisi ‘sakıncalı’ bulundu. Daha sonra dergi, incelenmesi için savcılığa gönderildi. Savcılık, dergiyi ‘yasadışı yayın’ kapsamına aldı. Anne Çobanoğlu’na ‘cezaevine yasa dışı yayın sokmak’tan dava açıldı.

‘SUÇU BİLEREK İŞLEMEDİ’

İDDİANAMEDE, ‘Kitabın toplatılmasına karar verildiği ve yasak yayınlar listesinde bulunduğu tespit edildi’ ifadesine yer verildi. 2 yıla kadar hapsi istenen Çobanoğlu, dün çıktığı mahkemede, ‘suçu bilerek işlemediği’ gerekçesiyle beraat etti.

Star
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 09:35:03
Güncelleme :17 Haziran 2008 Salı 09:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?