5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Oğlunun ciğeri ile hayata döndü

Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle 6 yıldır tedavi gören hasta, oğlu ile aynı ciğeri paylaştı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bir gazetede Ege Üniversitesi’nin organ bağışı konusundaki başarılarını okuyan baba-oğul, şifa bulmak amacıyla İzmir’e geldi. İstanbul SSK Okmeydanı Hastanesi’nde uzun yıllar ilaç tedavisi gören ancak bir türlü sağlığına kavuşamayan 36 yıllık evli ve 3 çocuk babası Duran Eser (52), oğlu sayesinde ikinci bir hayata başladı. İstanbul’da doktorlarının organ nakli konusuna sıcak bakmadığını açıklayan Eser, "Oğlum gazete haberini görünce beni apar topar İzmir’e Ege Üniversitesi’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde organ nakli olabileceğimi öğrendim. Yapılan tetkiklerin ardından operasyon gerçekleştirildi. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Murat Zeytunlu, ve Plastik Cerrahi’den Doç. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen nakille, eski sağlığıma kavuştum" dedi.
Konfeksiyon işçisi 2 çocuk babası oğlunun cesaretine hayran kaldığını belirten baba Eser, "Ben oğlum kadar cesur olamadım. Ne de olsa bir ameliyat. Kendimden çok ona bir zarar gelmesinden korkuyordum. Oğlumun soğukkanlılığı ve beni yüreklendirmesi sayesinde bugün sağlığıma kavuştum" diye konuştu.

Organ bağışının önemini babasının rahatsızlığından sonra bir kez daha anladığını açıklayan Alparslan Eser (35), "Öldükten sonra organlar toprağın altında çürüyüp gidiyor, hiçbir işe yaramıyor. Sağlıklı olan her insanın organ bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Doktorlarımız babamın nakil ile sağlığına kavuşabileceğini söylediğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Tüm tanıdıklarıma da yakınları için aynı şeyi yapmalarını öneriyorum" şeklinde konuştu.

İzmir
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 12:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?