9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Oğlunun ciğeriyle hayata tutundu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla, Diyarbakırlı Ömer Kürsek'in karaciğerinin bir parçası annesi Mensure Kürsek'e nakledildi. 

6 yıl önce Diyarbakır SSK Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu belirten 30 yıllık evli ve 7 çocuk annesi Mensure Kürsek (46), "Buradan tedavim için Ankara Cebeci Tıp Fakültesi'ne gittim. 

Doktorlarımız organ nakli gerektiğini söylediler. En büyük oğlum Ömer nakil için gönüllü olunca gerekli testler yapıldı ve nakil için uygun olduğuna karar verildi. Ancak ben oğluma kıyamadığım için istemedim. Bu nedenle o tarihte nakil yapılmadı. İlaç tedavisine devam ettim" dedi. 

Yapılan tedavilerden olumlu sonuç alınmaması ve hastalığın seyrinin ağırlaşması üzerine karaciğer naklindeki başarılarını takip ettikleri Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdiklerini söyleyen anne Kürsek, "Son 1.5 aydır Ege Üniversitesi'nde tedavi görüyorum. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. 5 yıl önce oğlum Ömer'e yapılan tetkikler burada da yinelendi ve herhangi bir problem olmadığı görüldü" diye konuştu. 

5 yıl önce oğlunun hayatını tehlikeye atacağı düşüncesiyle nakili kabul etmediğini ifade eden Kürsek, "Doktorlarım bu konuda endişelenmemem gerektiğini söyledi. Şimdi tek isteğim önce Allah'ın sonra da doktorlarımızın gayretleriyle bir an önce sağlığıma kavuşmak" dedi. 

Annesini eski sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ömer Kürsek (25) ise, "Bu her şeyden önce benim evlatlık görevim. Keşke bu nakil 5 yıl önce yapılsaydı. Annem o tarihte beni riske atmak istemedi. Umarım annem en yakın sürede eski sağlığına kavuşur" şeklinde konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof . Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 12:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?