8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Oğlunun karaciğeriyle hayat buldu

Erzurumlu Selim Akkaya (56), oğlu Serhat Akkaya'nın (25) karaciğeri ile şifa buldu. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille, baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı. 

Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle bir yıldır tedavi gördüğünü belirten 30 yıllık evli ve iki çocuk babası ziraat teknikeri Selim Akkaya, nakilden önce oğlu sayesinde yeni bir hayata başlayacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "İyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu öğrendiğimizde önce büyük oğlum gönüllü oldu. Ancak yapılan testlerde olumlu sonuç çıkmayınca şansımızı küçük oğlumuzda denedik. Her şey olumlu gidince nakile karar verildi" dedi. 

EÜ Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Serhat Akkaya ise, nakil için hiç düşünmeden karar verdiğini belirterek, "Naklin geçen hafta yapılması planlanıyordu ancak sınavlarımın bitmesini bekledik. Sınavlarım tamamlanınca, bu hafta nakile karar verildi. Tek arzum, babamın bir an önce iyileşerek eski sağlığına kavuşmasıdır" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndaki nakil, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 17:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?