26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğrenciler matematiği seviyor

İzmir Yöneliş Koleji, 'Matematikten korku çıktı kaç kaldı?' kampanyası kapsamında öğrenciler arasında matematik dersi ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdi.
Araştırmayla ilgili bilgi veren okul müdürü Aysel Altınok, öğrencilerin matematik dersine olan ilgilerini ölçmek amacıyla anket düzenlediklerini ve ilginç verilere ulaştıklarını söyledi. Eğitim alanında varolduğu düşünülen matematikle ilgili olumsuz önyargıların doğru olmadığının anlaşıldığı anketten, ilköğretim öğrencilerinin aslında matematik dersine sıcak baktıkları, onun önemini kavradıkları ve matematik dersindeki başarının diğer derslerin başarısını da olumlu etkilediğini düşündükleri sonuçlarına vardıklarını vurguladı.


Altınok'un verdiği bilgiye göre, ankete katılan öğrencilerin yüzde 65'i matematiği sevdikleri yanıtını verirken, yüzde 16'sı kısmen sevdikleri, yüzde 19'u sevmedikleri yanıtını verdi. Matematiğin diğer derslerin başarısını etkilediğini düşünen öğrencilerin oranı ise yüzde 69 oldu. Yine aynı oranda öğrenci de matematik dersinin başarısında öğretmenin rolü olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 8'i matematik dersinde sıkıldığını, yüzde 61'i kısmen sıkıldığını belirtirken, yüzde 31'i sıkılmadığını ifade etti. Matematik oyunları oynamayı sevenlerin oranı da yüzde 64 oldu. Kısmen sevenler yüzde 15, sevmediklerini ifade edenler yüzde 21. Matematiği günlük hayatta kullandıklarını belirtenler yüzde 79'a ulaşırken, yüzde 7 kısmen, yüzde 14 hayır yanıtı verdi. Anketten çıkan sonuçlardan matematik eğitiminde yararlanacaklarını söyleyen Yöneliş Koleji Müdürü Altınok, 'Matematikten korku çıktı kaç kaldı?' kampanyası ile ilgili etkinlikleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?