19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğrencilerden Çalkaya'ya EXPO sorusu

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampusu Cumhuriyet Konferans Salonunda bir araya geldi. 

Konferansa Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Zeynel Bakıcı ve öğrenciler katıldı. Yerel Kamu Hizmeti dersi kapmasında konu olarak Balçova Belediyesi'nin hizmetlerini ele alan öğrenciler konuyla ilgili ders projelerinin sunumunu yaptı. 

Öğrencilerin sunumunun ardından kürsüye çıkan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal hizmetlere kadar belediyenin tüm çalışmalarını detaylı olarak anlattı. Göreve geldiği günden bu yana eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetleri için bütçelerinin çok önemli bir payını ayırdıklarını söyleyen Başkan Çalkaya "İlçemizde sosyal belediyeciliği tam anlamıyla uygulamaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın tüm eksikliklerini gideriyoruz" diye konuştu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Çalkaya "EXPO 2015'in İzmir'e verilmesi durumunda kentin ve Balçova'nın neler kazanacağının sorulması üzerine, ise "EXPO dünyanın en büyük ve en kapsamlı fuarı. Bu nedenle bu fuarın ilimizde yapılması başta ülkemiz olmak üzere kentimize ve ilçemize maddi, manevi çok önemli getiriler sağlayacak. Yeni yatırımlarla birçok işsiz gencimize iş sahaları açılacak. Yıllardır merkezi hükümet tarafından faydalı yatırım yapılmayan İzmir'in bu anlamda artık yüzü gülecek. Çünkü yapılacak yatırımlarla 50 yıllık açığımızı kapatacağız. Ben 31 Mart Pazartesi akşamı EXPO bayrağını İzmir'in kaldıracağına inanıyorum" diye konuştu. 

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?