4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Öğretmene 'dayak' suçlaması

İzmir’de Ömer Lütfi Akad İlköğretim Okulu velileri, Müdür Yardımcısı Cemalettin Baba’dan, saçları uzun ve jöleli olduğu gerekçesiyle 5 öğrenciyi yumrukla dövüp saçlarını makasla kestiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Eve geldiğinde çocuğunu perişan halde bulduğunu söyleyen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Ayfer Özdil, müdür yardımcısı hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

Oğlunun başına gelenler üzerine okula giderek Baba ile görüşmek isteyen Özdil, Baba’dan "Siz benim muhatabım değilsiniz" yanıtını alınca şikayette bulunduğunu söyledi. Çocuğunu kimsenin dövmeye hakkı olmadığını belirten Özdil, "Bu adam herkesi dövüyor. Eğitimci olamaz" dedi.

Olayı duyup, okula giderek haber yapmak isteyen Merkez Haber Ajansı muhabirine de tepki gösteren Cemalettin Baba, muhabirimizin üzerine yürüdü. Annenin ihbarıyla harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, okullarda dayağa izin vermeyeceğini belirterek, "Benim olduğum yerde dayağın lafı bile olamaz. Bu konu hassas bir konu. Olayla ilgili hemen okula müfettiş gönderiyorum. İncelemelerin ardından gereken yapılacak" diye konuştu. Müdür Yardımcısı Cemalettin Baba’nın bir yıl önce de aynı okulda okuyan K.Ö isimli öğrenciyi dövdüğü ve ailenin şikayetiyle müdür yardımcısı hakkında dava açıldığı öğrenildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 13:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?