2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Öğretmeni bıçakla aradı!

İzmir Karabağlar'da, 15 gün önce öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı sınıftaki öğrencilerin gözü önünde öldüren 15 yaşındaki H.K.'ye özenen Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki C.E., okulda bıçakla dolaşıp öğretmenini aradığı sırada son anda yakalandı.

Emniyete götürülen C.E.'nin, öğrenci arkadaşlarına “Ben de öğretmenimi öldüreceğim” dediği öğrenildi. Karabağlar, Eskiizmir semtindeki Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu'nun 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki C.E., dün saat 08.00 dolaylarında, okul girişi sırasında sınıfının bölümü yerine başka sınıfların öğrencileri arasında dolaşınca, Okul Müdür Yardımcısı olan Fen ve Teknoloji öğretmeni Hakan Karakaya tarafından uyarıldı. Arkadaşlarının gözünün önünde azarlanmayı gururuna yediremeyen C.E., çanta ve eşyalarını bahçede bırakıp, öğretmeni Karakaya'ya da küfür ettikten sonra koşarak okuldan ayrıldı.

Bıçakla geri döndü

Evine giderek ekmek bıçağı alan C.E., tekrar okula geldi. Okulun koridorlarında öğretmeni Hakan Karakaya'yı, ararken görevliler kendisini farketti. Görevlilerin durumu bildirdiği okul timlerinde görevli polis memurları, gelerek C.E.'yi yanındaki bıçakla yakaladı. C.E. öğretmeni Hakan Karakaya ile birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayın ardından okulda yapılan araştırmada, C.E.'nin, okul arkadaşlarına yaklaşık 15 gün önce öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı öldüren 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. gibi, öğetmenini öldüreceğini söylediği öğrenildi. Bu arada öğrencisinin olası saldırısından son anda kurtulan öğretmen Hakan Karakaya'nın da C.E.'den şikayetci olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2012 Cumartesi 15:43:54
Güncelleme :16 Ekim 2012 Salı 19:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?