5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğretmenler terör panelinde buluştu

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik, uyuşturucu ile terör konularının anlatıldığı "Neden Gençlik" konulu panel düzenledi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, terörle mücadelede polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, mücadelenin aile, okul ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılması gerektiği bildirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Terörle Mücadele Şube Müdürü Yaşar Aydın, "Terörizmle mücadelede sadece güvenlik ve polisiye tedbirlerle değil, aile ve öğretmenlerin sevgi ve ilgileriyle önlenebilir" dedi. Yaşar Aydın, "Biz terör örgütü elemanlarını yakalıyoruz, ancak yakalamak çözümün çok geç kalmış bir tedbiridir. Terör örgütleri, organize suç örgütleri ve uyuşturucu suçlarıyla ilgili yasadışı yapılanmaların gençlerimizi kandırmadan, Koruyucu Polislik Modeli yaklaşımı ile onlardan önce gençlerimize ulaşmalıyız. Bu sorun aile, okul ve sivil toplum kuruluşlarının ergenlik dönemlerinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleriyle çözülür" dedi.

Terörizmi bir virüse benzeten Yaşar Aydın, "Terör, gençlerin eğitimlerini sürdürmelerine, özgürlüklerine ve hatta hayatlarına mal oluyor. Bu kötü sonuçları doğuran ve kötü bir virüs olan terörizmle hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Ailede, okulda çocuklarımıza gençlerimize göstereceğimiz küçük sevgi ve ilgiyle bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı’nda görevli Başkomiser Necati Alkan da, terör örgütlerine katılan lise ve üniversite gençliğiyle ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Suat Saba ise, ailelerin ve öğretmenlerin uyuşturucu aldıklarından şüphelenmeleri halinde durumu uzman hekime bildirmelerini isteyerek konu hakkında bilgiler verdi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel ise, aile içi iletişimin olmadığı aile ortamlarının gençlerin terör örgütlerine katılma ve uyuşturucu kullanmalarının daha fazla olduğunu söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 826 sol örgüt mensubu arasında yapılan bir araştırmada, örgüt üyelerinin yüzde 65’inin 14-25 yaş arası gençlerden oluştuğu ortaya çıktı. 216 terör örgütü üyesi arasında yapılan bir başka araştırmaya göre, bunların yüzde 78’inin 14-25 arası gençlerden oluştuğu belirlendi. Aynı araştırmada, örgüt üyelerinin yüzde 47’sinin sıfır ila 2 yıl içinde, yüzde 21’inin de 2 ila 4 yıl içinde öldüğü belirlendiği kaydedildi.

izmir
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:37:28
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?