19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Okul binası kaderine terkedildi

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun 17 yıl önce yapılan ek binası bakımsızlık yüzünden kaderine terk edildi.

Duvarlarında meydana gelen çatlaklar nedeniyle tehlike arzeden üç katlı bina kullanılamıyor. Atatürk İlköğretim Okulu'nun üç katlı, tiyatro ve kütüphane binası çürümeye terk edildi.
17 yıl önce başta okulun ve Aliağa'daki diğer okulların sosyal ve kültürel faaliyetlerinde kullanılmak amacıyla yapılan üç katlı öğrenci kütüphanesi ve tiyatro salonu (D Blok) binası bir yıldan bu yana duvarlarında meydana gelen çatlaklar yüzünden kullanılmıyor. Binanın durumunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Bayındırlık İl Müdürlüğüne bildiren Okul idarecileri bu güne kadar bir sonuç alamamış.

İzmir Bayındırlık İl Müdürlüğü Proje Şube Müdürlüğü'nden 2 mühendisin geldiği ve görsel inceleme yaptıktan sonra "Yapının depreme dayanıklılığının tespiti için röntgen cihazı ile dayanıklılık testi yapılması gerekir" diye bir rapor tuttukları öğrenilirken o günden bu yana herhangi bir çalışma yapılmadığı kaydedildi. Binanın biran önce kullanıma açılması için çalışma başlatılmasını isteyen Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği yöneticileri, yetkililerin soruna biran önce çözüm bulmasını isteyerek, binanın çürümeye terk edilmesine tepki gösterdi.

17 yıl önce yapılan ve 500 metrekare kapalı alana sahip olan binanın birinci katında tiyatro salonu, ikinci katında iş eğitim odaları ve üçüncü katında ise fen laboratuarı bulunmakta. Duvarlarında oluşan çatlaklar nedeni ile öğretmenlerin ve öğrencilerin girmeye korktuğu bina kaderine terk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 10:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?