8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Okulda dayak ve linç girişimi

İzmir’de öğretmenlerinin iş bırakma eylemine katılmaları nedeniyle dersleri boş geçen iki öğrenci, kendilerini uyaran öğretmenlerini öldüresiye dövdü. Diğer öğrenciler iki saldırganı linç etmek isteyince okul karıştı.

İZMİR’de, dün gözaltına alındıkları ’uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan savcılıkça serbest bırakılan lise öğrencileri 17 yaşındaki E.D. ve U.E., eğitim gördükleri Şehit Fethi Bey Ticaret Meslek Lisesi’nin koridorunda tespih çektikleri için kendilerini uyaran tarih öğretmeni 37 yaşındaki Bayram Eyüp Ertürk’ü öldüresiye dövdü. Gözü morarıp dudağı patlayan Ertürk, tedaviye alındı. Ertürk’ün durumunun ciddi olduğu bildirildi. Okula geldiklerinde yine uyuşturucu madde aldıkları ileri sürülen E.D. ve U.E., öğretmenlerinin dövülmesine tanık olan arkadaşlarının tepkisiyle karşılaştı.

Öğretmenler eylemde

Olay sırasında lisenin 12 öğretmeninin, bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) İzmir’de düzenlediği yürüyüşe gitmesi nedeniyle dersleri boş geçen öğrenciler, saldırganlar E.D. ve U.E.’yi linç etmek istedi. Diğer öğretmenler tarafından güçlükle arkadaşlarının ellerinden alınan E.D. ve U.E. bir odaya götürülürken, lisedeki tüm öğrenciler bahçeye çıkarıldı, okul boşaltıldı. Okuldan çıkan yaklaşık 200 öğrenci, bir saat boyunca, alkışlı protestoda bulunup ’Hocaya el kalkmaz’ sloganı atarak E.D. ve U.E.’ye kendilerinin ceza vermek istediğini söyledi. Ortamın giderek gerginleşmesi üzerine liseye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Müdür Hüseyin Taşlı’nın, ekip otosundaki megafonla, gerekeni yapacağını söylemesi üzerine öğrenciler güçlükle sakinleştirildi. Okul bir gün tatil edildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 09:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
e. ö. IP: 88.243.27.xxx Tarih : 15.12.2006 19:07:49
bu okulun öğrencilerindenim... bu arkadaşları hepimiz şiddetle kınıyoruz... İçin rahat olsun bayram hoca biz de öğretmen olacağız ve biz böyle öğrenci yetiştirmemeye çalışacağız... türkiye; buna izin vermeyin. bugün öğretmenimize yapılan yarın size yapılabilir.