3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Olaylı Hopa protestosu

İZMİR'DE OLAYLI HOPA PROTESTOSU

Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları protesto etmek için AK Parti İzmir İl binası önünde toplanan grup, güvenlik güçlerine saldırdı. Polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Dün akşam saatlerinde aralarında Halkevleri'nin de bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Konak Meydanı eski Sümerbank önünde toplandıktan sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Bina önünde Hopa'da yaşanan olayları protesto eden grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından demir bariyerlere çıkan yaklaşık 15 kişi, AK Parti il binasına ve polise yumurta fırlattı. Yaşanan arbedede protestocu gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale eden

emniyet güçleri, sokak aralarına doğru kaçan göstericileri kovaladı. Kaldırım taşlarını kırarak polise fırlatan göstericiler, kısa süren kovalamacanın ardından yürüyüşe başladıkları yerde biraraya geldi. Bir süre burada bekleyen göstericiler, daha sonra dağıldı.

İZMİR'DE OLAYLI HOPA PROTESTOSU
İZMİR'DE OLAYLI HOPA PROTESTOSU
İZMİR'DE OLAYLI HOPA PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:27:02
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 18:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?