5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Olaylı kesk eylemi: 6 yaralı

KESK Genel Başkanı Sami Evren’in katıldığı basın açıklaması sonrasında işyerlerine dönmeye çalışan TÜMTİS Sendikası üyelerine, aynı alanda faaliyet gösteren Nakliyat-İş Sendikası’na mensup oldukları öne sürülen bir grup tarafından silahlı ve bıçaklı saldırı yapıldı. Saldırıda biri gazeteci 6 kişi yaralandı.

Türk-İş, DİSK, KESK, TTB ve Türk Kamu Sen’in düzenlediği, KESK Genel Başkanı Sami Evren’in de katılımıyla SSK Tepecik Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusundaki basın açıklamasının ardından, hastane bahçesinden ayrılmakta olan TÜMTİS Sendikası üyelerine, servis otobüsüne binecekleri sırada saldırı düzenlendi. TÜMTİS ile aynı iş kolunda faaliyet gösteren Nakliyat-İş’e üye bir grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen silahlı ve bıçaklı saldırıyı görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Kenan Çimen ile TÜMTİS üyesi Cengiz Bildirici, Tevfik Çelik, Rüştü Günaydın, Ali Gül, Levent İşbilir isimli işçiler yaralandı. Saldırının ardından eyleme katılan vatandaşlar tarafından kucaklarda taşınarak SSK Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen yaralılar burada tedavi altına alındılar.

Saldırıdan sonra bir açıklama yapan TÜMTİS İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kılıç, saldırıyı gerçekleştirenleri tanıdıklarını belirterek, "Servis otobüslerine bindiğimiz sırada Nakliyat-İş Sendikası’na üye 7-8 kişilik bir grup bize saldırdı. Silah ve bıçakla bize saldıran kişileri tanıyoruz. Bunlar Nakliyat-İş Sendikası’nın üyeleridir" diye konuştu. İlk müdahalelerinin ardından doktorlar, yaralıların bir kısmının silah, bir kısmının ise bıçakla yaralandığını; yaralılardan kimsenin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirttiler.

izmir
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?