26
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Öldürüp altınlarını çaldılar

İZMİR’in Buca İlçesi’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evine girdikleri 81 yaşındaki Rukiye Koyunkaya’yı başına sert bir cisimle vurarak öldürdükten sonra altın takılarını alarak kaçtı. Cesedi kızı tarafından bulunan kadının katilini bulmak için polis soruşturma başlattı.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında 175 sokak 31 numarada meydana geldi. Aynı mahallede muhtarlık yapan eşinin ölümünün ardından Bornova’ya taşınan ancak zaman zaman da eski sokağına gelip buradaki evinde kalan Rukiye Koyunkaya, geçen cumartesi bir kez daha komşularını ziyarete geldi. Koyunkaya’nın apartmanın bahçesini temizlemesi için tuttuğu işçi, bugün sabah saatlerinde eve geldi. Koyunkaya, kapıyı çalmasına rağmen açılmaması üzerine komşularına haber verdi. Komşularının çağrısı üzerine de kızı Tülin Karslı, eve geldi.

BAŞINA SERT CİZİMLE VURULMUŞ

Çilingir yardımıyla eve giren kızı ve komşuları, Rukiye Koyunkaya’nın cesedini buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin ilk araştırmalarında, kadının başının arkasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca yatak odasının da dağınık olduğu, Koyunkaya’nın kolundan hiç çıkarmadığı söylenen bileziklerinin de alındığı saptandı.

İnceleme yapan polis, evin kapılarında ve pencerelerinde zorlama izlerine rastlamadı. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için cesedi, Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Rukiye Koyunkaya’nın, yakınları ve ilişkide bulunduğu kişiler araştırılmaya başlandı. Katil ya da katillerin bulunması için polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi. 

...
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2013 Salı 18:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?