8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ölmek için savcılığa başvurdu

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, Multipl Skleroz (MS) hastalığı nedeniyle çalışamayan, çocuklarına bakamayan ve yardıma muhtaç hale gelen 2 çocuk babası muhasebeci Ayhan Tak, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'na ötenazi talebinde bulundu. Ailesinin yaşadığı tüm sorunlardan kendisini sorumlu tutan Tak, defolu bir çorap gibi kenara atılmak istemediğini söyledi. 

Adnan Menderes Havalimanı'nda ve Tariş'te daha önce muhasebeci olarak çalışan, 17 ve 11 yaşlarında iki erkek çocuk babası Ayhan Tak'ın yolunda giden hayatı 10 sene önce birden bire değişti. Gözlerinde kayma, bacaklarında uyuşma, bayılma gibi sorunlar yaşamaya başlayan Ayhan Tak'a ilk olarak bel fıtığı teşhisi konuldu. Yanlış teşhis konulduğu daha sonra ortaya çıkan Tak'ın aslında MS hastası olduğu anlaşıldı. Yaklaşık 10 senedir belden aşağısını hissetmediğini söyleyen Tak, Fenerbahçeli Sedat'ın hastalığının aynısını yaşadığını, bu hastalığın dünyada tedavi imkanının olmadığını bildiğini ifade etti. Hastalığın hem kendisini hem de ailesini yıktığını anlatan Tak, "Sadece eşim sayesinde yaşıyorum. Hastalığın başlamasından bu yana çalışamıyorum. Elimde avucumda ne varsa hepsi bitti. Hastaneye tedaviye gidemiyorum, çocuklarıma babalık yapamıyorum. Evim kira, mal varlığım yok, gelirim yok, akrabalarım bizi desteklemekten bıktı. 3 aydır ev kiramı ödeyemedim. Eşim de bana bakmaktan çalışamadığı için tamamen bittik" diye konuştu. 

Ötenazi olmak için Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Ayhan Tak, "İnsanca yaşayamıyorum. Bana ya insanca yaşama hakkı tanısınlar ya da ötenazi hakkı tanısınlar. Kendime karşı onurum, gururum zedeleniyor. Aileme problem yaşatıyorum. Eşimin benim halime üzülmekten, bana bakmaktan dişleri döküldü. Ben özürlü olmayı istemedim, bu hastalık bana Allah tarafından geldi. Toplumun da sorumluğu var. Ben defolu çorap değilim, bir kenara atılmak istemiyorum. Ölmekten başka çıkar yol bulamıyorum" dedi. 

Devletten ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyleyen Tak, "Kira, gıda, yakacak sorunum var. Tekerlekli sandalyeyi kullanamadığım için akülü arabaya ihtiyacım var. Hayırseverler bana iki göz bir ev verirlerse çok mutlu olacağım. Eşim ve çocuklarım da bunu hak etmiyor. Otobüse binip ne hastaneye, ne camiye gidebiliyorum. İşkence çeke çeke öleceğim ve çocuklarım bunu görecek. Onların vatana millete hayırlı insanlar olmasını istiyorum, babayım ben çünkü. Hastalığım nedeniyle onların da başına bela oldum" şeklinde konuştu. 

Ayhan Tak'ın vefakar eşi Emine Tak ise, eşini bırakmayı bir kere bile düşünmediğini, eşinin ötenazi talep ettiğini ancak buna asla izin vermeyeceğini söyledi. 

Ayhan Tak ve ailesine yardım etmek isteyen hayırseverlerin (0 232 832 65 33) numaralı telefondan aileye ulaşabileceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 19:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?