8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ölüm ihtimaline karşı not yazmış

İzmir'in Alsancak semtinde, “Çerkez İbrahim” lakaplı İbrahim Çiftçi'nin ölümü, biri ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan “el bombalı saldırı” olayının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan E.U. ile bombayı temin ettiğini ileri sürdüğü eniştesi M.K, çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Alınan bilgiye göre, gözaltındaki olayın zanlısı E.U. ile “el bombalarını temin ettiğini” söylediği eniştesi M.K'nin ifadeleri avukat eşliğinde alındı. Susma hakkını kullanan E.U'nun, kendisini eniştesi M.K'nin olaya azmettirdiğini ve el bombalarını da bu kişinin kendisine temin ettiğini söylediği öğrenildi. E.U'nun eniştesi M.K. ise iddiaların asılsız olduğunu, olayla bağlantısının bulunmadığını söyledi.

SUİKASTA KARŞILIK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gözaltı süreleri dolan ve sorguları tamamlanan E.U. ile eniştesi M.K'nin, adliyeye gönderilmesi nedeniyle şube hizmet binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Binadan çelik yeleğin yanı sıra üzerinde “polis” yazan yeleklerle çıkarılan E.U. ve M.K, Cinayet Büro Amirliği'nin yanı sıra Yunuslar motosikletli polis timleri ve resmi asayiş ekipleri eşliğinde İzmir Adliye Sarayı'na götürüldü. Adliye Sarayına, tutuklu ve hükümlüler için düzenlenmiş bölümden giriş yapan E.U. ve M.K, burada da Çevik Kuvvet polisinin oluşturduğu çember içerisinde nöbetçi savcılığa götürüldü. 

M.K, gazetecilere, E.U'nun sağlıklı biri olmadığını ve daha önce de kendisini öldürmeye kalktığını söyleyerek “Sizler beni tanırsınız, nasıl bir insan olduğumu bilirsiniz. İftiraya uğradım, olayla hiçbir ilgim yok” dedi.

Eniştesi M.K'yi 2 yıl önce tabancayla öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan E.U'nun, bu suçtan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve polis tarafından yakalama müzekkeresiyle arandığı öğrenildi.

ÖLME İHTİMALİNE KARŞI, NOT YAZMIŞ

Öte yandan, kafeteryaya düzenlenen el bombalı saldırının ardından sabaha karşı Maliyeciler Sitesi'ndeki bir evde yakalanan E.U'nun üst araması yapıldığı sırada, cebinde bir not ele geçirildiği öğrenildi. Olayı gerçekleştirmeyi planladığı tahmin edilen E.U'nun, olay sırasında veya sonrasında öldürülmesi ihtimaline karşı yazdığı notta, İbrahim Çiftçi'yi “haksız kazanç sağlamakla kendisine kullanmak ve sahip çıkmamakla” suçladığını yazdığı öğrenildi.

Alsancak İkinci Kordon'da, önceki gün, Aslan Cafe adlı iş yerine düzenlenen bombalı saldırıda, kentin tanınmış kişilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan “Çerkez İbrahim” lakaplı İbrahim Çiftçi yaşamını yitirmişti. Çiftçi'nin daha önce şoförlüğünü yaptığı E.U, olayın faili olarak gözaltına alınmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?