8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Operasyonlarda 20 kişi yakalandı

İzmir'in Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde işadamlarından silah zoruyla haraç aldığı iddia edilen 20 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 26 Aralık'ta Bornova İlçesi'nde yolda yürürken silahla vurularak öldürülen Naturel Yemek Fabrikası'nın sahibi Feridun Kandemir'in (54) çete elemanları tarafından öldürüldüğü istihbaratı üzerine soruşturmayı genişletti. Polis, Kandemir'in en son görüştüğü kişileri izlemeye aldı. Yapılan araştırmada Kandemir'in, Z.B'nin (Zübeyir Babat) önderliğini yaptığı "Babat" çetesi elemanı A.T. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Düzenlenen operasyonla, çete elemanları Z.B, Y.B, H.B, L.B, H.Ö, A,T, E.O, A.A, S.K, B,B. K.S, E.S, M.Ö, B.S, A.N, A.S, Ç.G, S,S, N.Ö ve O.A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde yapılan aramada 6 adet ruhsatsız silah, çek ve senet bulundu.
Çete elemanlarının Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde silah zoruyla işadamlarından para aldığı ve vermeyenleri kaçırarak darp ve işkence ettikleri ortaya çıktı. İşadamı Feridun Kandemir cinayetiyle ilgili yapılan araştırmada, çetenin elebaşı olan Z.B.'nin Kandemir'in yemek fabrikasını aldığı ve mahkemelik olduğu belirlendi. İfadesi alınan 20 kişi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, darp, tehdit, cinayet ve adam kaçırma" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi
.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 00:17:42
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 00:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?