8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Organ nakli 100 çocuğa hayat verdi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille Sıla'dan sonra sağlığına kavuşan minik Furkan da artık yaşama umutla bakıyor. Bugüne kadar tam 100 bebek ve çocuğu şifalı elleriyle yaşama döndüren ekip, "Şimdi sıra Efe'de" diyor. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde annesi Kezban Dikici'nin (25) karaciğerinden alınan bir parça ile sağlığına kavuşan Furkan Dikici (9 aylık) umudun sembolü oldu. Doğuştan safra yollarının olmaması nedeniyle günlerinin hastane köşelerinde geçtiğini açıklayan 2 yıllık evli Kezban Dikici, "Furkan, henüz 2 aylıkken ameliyat oldu. Ancak yapılan tedaviler olumlu sonuç vermeyince tek çözümün organ naklinde olduğunu öğrendik. Allah'ın izniyle yapılan ameliyat çok başarılı geçti ve oğlum sağlığına kavuştu. Bizim için artık kötü günler geride kaldı. Bundan böyle gelecek konusunda daha iyimseriz" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde Genel Cerrahi'den Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip şimdi bir başka bebek Efe Ergen'i sağlığına kavuşturmaya hazır.

EFE BEBEK ANNESİ SAYESİNDE ŞİFA BULACAK 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde perşembe sabahı gerçekleştirilecek bir nakille Osmaniye'li Efe Ergen (8 aylık) annesi Emine Ergen'in (23) karaciğeriyle şifa bulacak. Doğuştan safra yollarının olmaması nedeniyle oğlunun doğumundan itibaren tedavi gördüğünü açıklayan 5 yıllık evli ve tek çocuk annesi Emine Ergen, "Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerde oğluma hiç yaşam şansı vermediler. Osmaniye'deki kendi doktorumuz organ nakliyle oğlumun kurtulabileceğini söyledi. Bunun üzerine organ nakli konusunda en başarılı merkezleri araştırmaya başladık. Ege Üniversitesi'nin bu alandaki başarılarını öğrenince İzmir'e gelmeye karar verdik" dedi. 

Oğlunun sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Emine Ergen, "Tek isteğim onun biran önce iyileşerek, yaşıtları gibi oynayabilmesi. Ameliyat olacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.
Merkezlerinde 1994 yılından bu yana 530 karaciğer naklinin gerçekleştirildiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç, bunların arasında 100 vakayı bebek ve çocukların oluşturduğunu söyledi. 3 aylıktan itibaren bebeklere karaciğer nakli ameliyatlarının başarıyla yapılabildiğini vurgulayan Doç. Dr. Kılıç, "530 naklin 282'si canlıdan, 248'i ise kadavradan yapıldı. Ameliyat sonuçlarımız gayet başarılı" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 14:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?