9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Organ nakli umut olmaya devam ediyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen bir nakille Ali Tufan (41), halasının oğlu Zülfü Söylemez (56) ile aynı karaciğeri paylaşacak. 

1988 yılından bu yana Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü açıklayan 30 yıllık evli ve 2 çocuk babası Zülfü Söylemez, "Bursa'da oturuyoruz. İlk teşhis Bursa Uludağ Üniversitesi'nde kondu. Uzun bir süre Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştıma ve Eğitim Hastanesi'nde tedavi gördüm. Ancak yapılan müdahaleler olumlu sonuç vermeyince, doktorlarım iyileşmem için tek şansın organ naklinde olduğunu söylediler" dedi. 

Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana karaciğer yetmezliğinin had safhaya ulaşması üzerine organ beklemeye başladığını belirten Zülfü Söylemez, "Doktorlarımın önerisi üzerine organ naklindeki başarılarını öğrendiğimiz Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik. O tarihten bu yana kadavradan uygun organ bulunamadığı için canlıdan nakil için arayışa girdik. Bu süreçte halamın oğlu gönüllü oldu. O'nun sayesinde inşallah yeni bir hayata başlayacağım" diye konuştu. 

Bir hayat kurtarmanın mutluluğunu duyduğunu belirten 10 yıllık evli ve 2 çocuk babası Ali Tufan (41), "Nakil olayı gündeme geldiğinde hiç düşünmeden gönüllü oldum. Umarım her şey yolunda gider ve yeğenim eski sağlığına kavuşur" dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'ndeki ameliyat; Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr:Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilecek.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 14:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?