9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Organları 2 kişiye hayat verdi

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen nakil ameliyatı ile henüz sekiz aylık bir bebek olan Özten Araslı ve ev hanımı Suna Pak (41), Serkan Karakuş'un (26) karaciğeri ile şifa buldu. 

Beyin kanaması nedeniyle yaşama veda eden Serkan'ın karaciğerinin bu ameliyata çok uygun olduğunu belirten EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç, "Serkan'ın karaciğeri ikiye bölünerek doğuştan safra yolları tıkanıklığı olan sekiz aylık bir bebek ile kırk bir yaşındaki bir hastaya nakledildi" dedi. 

Organ nakli ameliyatının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen minik bebeğin babası kamu görevlisi İsmail Araslı (32), "Oğlum Özten'i safra yolları tıkanıklığı nedeniyle 26 Haziran 2006 tarihinde Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirdik. Aylık kontrollerle tedavisi devam ederken bu sabah oğluma organ bulunduğunu ve nakil yapılacağını öğrendim. Ailece çok mutlu olduk. Duyarlılık gösteren ve bu işin arkasında olan herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Özten'in annesi ev hanımı Şifa Araslı (26) ise tek arzusunun çocuğunu iyileşmiş olarak görmek olduğunu belirterek, "Doktorlar ilk başta benim karaciğerimi alıp nakil yapılacağını söylediler. Ama şimdi bir başkası sayesinde oğlum sağlığına kavuşacak ve bende çocuğuma kendi ellerimle başkasına muhtaç olmadan bakabileceğim. Bu ameliyatı gerçekleştiren ve organ bağışında bulunan kişilere ne kadar teşekkür etsem azdır" diye konuştu. 

Ev hanımı Suna Pak ise (41) dokuz yaşından beri vücudundaki vitamin eksikliğinden dolayı tedavi gördüğünü, şimdi ise siroza bağlı olarak karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu belirterek, herkesten organ bağışında bulunmalarını ve bu konuda olabildiğince duyarlı davranmalarını istedi. Hasta olmasaydım organlarımı mutlaka bağışlardım diyen Pak, bu ameliyatın kendisini çok heyecanlandırdığını, aynı zamanda çok mutlu ettiğini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?