26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Orgeneral Başbuğ İzmir'de

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Valilik önünde bekleyen vatandaşlar Orgeneral Başbuğ'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ'un Valilik binasına gelişi nedeniyle alınan güvenlik önlemleri dikkat çekerken basın mensuplarının da üstü ve çantaları tek tek arandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Vali Kıraç'ı ziyaretinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Oramiral Atila Işık ile Ege Ordusu ve Garnizonu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "İzmir'de olmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Kıraç, Orgeneral Başbuğ'a Konak Meydanı ve tarihi Saat Kulesi'nin yer aldığı anı plaketi takdim etti. Orgeneral Başbuğ da Vali Kıraç'a Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen bir şilt takdim etti.

Ziyaret süresince Genelkurmay Başkanı'nı valilik önünde bekleyen vatandaşlar Orgeneral Başbuğ'un çıkışı sırasında sevgi gösterisinde bulundu. Başbuğ da halkın arasına girerek vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Kalabalık tarafından alkışlanan Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "İzmir'in havası bir başka. Halkımızla beraberiz. Türk ordusu tüm komutanlarıyla birlikte burada. Türk ordusuna baktığınızda biz siziz siz de bizsiniz" dedi.

Başbuğ, vatandaşın arasında bulunan bir gaziyle de bir süre sohbet etti. Genelkurmay Başkanı'nın Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na oradan da denetlemeler için Foça'ya geçeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?