8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

OSB projesine avukatlardan tepki geldi

İzmir Barosu Torbalı Temsilciliği'nden, Yeniköy-Ahmetli köyleri arasındaki Kabacakırı mevkiinde yaklaşık 260 hektar arazi üzerine kurulması planlanan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) tepki geldi. 

Adliye binasındaki baro odasında avukat Doğan Turan öncülüğünde biraraya gelen yaklaşık 20 avukat, düzenlenen toplantıda OSB'nin Kabacakırı mevkiinde kurulmasını önlemek için ortak hareket etme kararı aldı. Torbalılı avukatlar, bu konuda İzmir Valiliği, Kültür-Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Sanayi Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunacaklarını açıkladı. İzmir Barosu Çevre Grubu ve idari yargıya da başvuracak olan avukatlar, toplantının sonunda Torbalı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Doğan Turan, "Sulanabilir tarım arazileri, zeytinlikler, bitki örtüleri, sebze, meyve bahçelerinin ve Metropolis Antik Kenti'nin bulunduğu bu bölgede Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacak olması çevre ve görüntü kirliliğine yol açacaktır. Ayrıca sanayi atıkları da bu bölgeye hakim olacaktır. Kirli atıklar ve dumanlar çevreyi olumsuz etkileyeceğinden Efes Antik Kenti'ne eş değer olan ve zenginliğiyle dikkati çeken Metropolis Antik Kenti bu olumsuzlukların tümünden etkilenecektir" dedi. 

Kurulacak OSB'nin Metropolis Antik Kenti'nden uzak, toprak ve suya zarar vermeyecek bir bölgeye kurulması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Turan, konuyla ilgili birimlerle bağlantıya geçileceğini ve hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Turan, "Metropolis başka bir bölgeye kurulamayacağına göre halen proje aşamasında olan ve kamulaştırması dahi yapılmamış olan OSB'nin başka bir bölgeye kurulması mümkündür. Aksi halde Torbalı'nın kültürel ve doğal varlıkları yok olacaktır" diye konuştu.
v

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 10:48:08
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 10:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?