8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

ÖSS sorunsuz geçti

İzmir'de, çevre yollarında Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) saatine yakın yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle öğrenciler ve aileleri zor anlar yaşadı. 

İzmir'de çok sayıda öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara geldi. Ege Üniversitesi Kampüsü'nün girişindeki Osman Kibar Kavşağı ve çevre yollarının büyük bir kısmında ise sınav saatine yakın trafik sıkışıklığı yaşandı. Sınavın başlamasına dakikalar kala otomobilleriyle çocuklarını sınav merkezine yetiştirmeye çalışan aileler, zor anlar yaşadı. Bazı öğrenciler, otomobilden inerek sınav merkezine yaya olarak gitti. Sınava Ege Üniversitesi binalarında girecek olan öğrenciler, saat 09.00 itibariyle içeriye alınmaya başlandı. Kapılarda görevli polisler, öğrencileri tek tek arayarak içeriye aldı. Sınav görevlileri tarafından yönlendirilen öğrenciler, sınav salonlarını ve sıralarını bularak sınav saatini beklemeye başladı. Bu arada, sınava ikinci defa girdiğini belirten Gökhan Zor isimli öğrencinin heyecandan titrediği gözlendi. 

Veliler de kampüsteki ağaçların altında ve binaların gölgelerinde beklemeye başladı. Bazı velilerin piknik yaptığı alanda bazıları Kur'an-ı Kerim okudu. Kütahya'dan gelen Dursun Seymen ve ailesi, çocukları içeride beklerken kampüste buldukları yeşil alanda piknik yaptı. Heyecandan evlerinde kahvaltı yapamadıklarını belirten Seymen, kızının ÖSS'ye girdiğini söyledi. 

İl genelinde emniyet birimleri, sınav nedeniyle gürültü yapanları uyardı.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 14:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?