5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Oto hırsızları tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, otomobilleri çalarak sahte evraklarla satan oto tamircileri Murat Barlas (27), Naci Bilgin (48), muhasebeci Fatih Çağlar (24) ve otomobilleri çaldığı ileri sürülen Mevlüt Kara (34) gözaltına aldı.

Polis yaptığı araştırmada oto hırsızlık şebekesi elemanlarının İstanbul ve İzmir’de tespit ettikleri, lüks marka otomobillerin ruhsat bilgileri ve şase numaralarını gizlice temin ederek, aynı marka, model ve renkten bulunan başka bir otomobili çalarak bir depoda plaka, şasi numarası ve renklerini değiştirip, aynı plakayı taktığını ortaya çıkardı. 6 adet çalıntı otomobili de ele geçiren ekipler, piyasaya çok miktarda ikiz plakalı otomobillerin olduğunu tespit etti. İfadesi alınan Murat Barlas, Naci Bilgin, Fatih Çağlar, Mevlüt Kara, sevk edildikleri savcılık tarafından tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderildi.

Oto hırsızlığı şebekesini ortaya çıkaran İzmir polisi, şebekenin elebaşı olan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan Salih Kurtoğlu (48), oğlu İbrahim Kurtoğlu (20) ve Gökan Katrancı’yı (30) arıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 17:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?